Dansa Metropolitana posa en moviment Barcelona i rodalia amb 300 activitats

Redacció

El festival Dansa Metropolitana omplirà el 10 al 27 de març Barcelona, i 12 municipis de la rodalia, de dansa i moviment. El certament, que enguany celebra cinc edicions, té per objectiu democratitzar la dansa, fer-la accessible a tota la ciutadania i recolzar el teixit local.

Dansa Metropolitana ha programat unes 300 activitats entre els quals hi ha 92 espectacles, 34 pel·lícules i altres propostes educatives per apropar la dansa a alumnes de ESO i Batxillerat. Equipaments culturals de Barcelona, Badalona, Cornellà, El Prat, Esplugues, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa,Viladecans o Sabadell i Granollers, que s’incoporen aquest any, albergaran totes les propostes.

Què podrem veure al Dansa Metropolitana 2022?

Disciplines com la dansa urbana, contemporània, clàssica o el flamenc es combinaran amb artistes emergents i aclamades figures nacionals o internacionals.

A la cartellera internacional destaquen noms com Sharon Eyal, que portarà al Teatre Nacional de Catalunya Aisha and Abhaya; el nordamericà Alonzo King amb un doble programa, The personal element + Azoth, a Terrassa; o l’artista belga Jan Martens que farà estada al Mercat de les Flors amb Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones. El Teatre Lliure, seguint la línia artística de la seva temporada portarà a dos propostes de l’Europa de l’Est: Amber, de Hodworks, la companyia més important de Budapest, i PLI de Viktor Černický, que ha sorprès al públic d’arreu d’Europa.

Entre els noms de l’escena local s’hi podran veure figures com Pol Jiménez amb el seu espectacle Lo Faunal; la companyia guanyadors del Premi Nacional de Cultura, Mal Pelo, amb l’èxit Highland; el Baile de bestias de Jesús Carmona; o la darrera creació de la coreògrada Vero Cendoya Bogumer (o fills de Lunatxarski. Destquen també companyies com Kor’sia, Rocío Molina, Luz Arcas, Mucha Muchacha o alguna de les 13 coproduccions de creació local com les que han preparat Laia Santanach, Paz Aran, Brodas Bros, IaSADCUM o Les Impuxibles que presentaran el seu nou treball Harakiri, una proposta que vol deslliurar de tabús i estigmes tot el que envolta el suïcidi.

Com a novetat d’aquesta edició també se sumen equipaments com el Centre d’Arts Digitals IDEAL, que oferirà propostes d’arts escèniques immersives, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Centre d’Arts Santa Mònica.

Espectacles gratuïts i a l’aire lliure

Sota el nom Confluències s’emmarca tota la programació d’espectacles de carrer i gratuïtes. Amb Entre les propostes destacades que es podran veure a parcs, jardins i places hi ha Poema circular o Naufragi universal.

Altres espais poc no escènics com el MACBA o la Plaça de l’Església de Cornellà albergaran dos espectacles del coreògraf Gaston Core: The Very Last Northern White Rhino i Chorus.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!