Aquest any, el Festival Grec torna albergar El Batec del Grec. La iniciativa, impulsada per la xarxa On el teatre batega, es concentra en el teatre català contemporani i les noves dramatúrgies, donant especial protagonisme a les sales de proximitat que acullen espectacles i lectures dramatitzades durant tot el mes de juliol.
Lectures Dramatitzades: Una finestra a la nova dramatúrgia
El Batec del Grec 2024 ofereix cinc lectures dramatitzades, quatre de les quals sorgeixen de la Convocatòria de textos i projectes 2023, mentre que la resta són fruit de les Beques Carme Montoriol i les beques BCN Crea. Aquestes lectures seran un espai d’experimentació i descoberta de noves veus i estils teatrals, una oportunitat per als autors emergents:
- Worms d’Irene Hernanz: Aquesta peça, sota la direcció de Gemma Charines, s’endinsa en els conflictes familiars i la memòria, trencant amb les normes tradicionals del teatre per explorar l’absurd.
- Mama Dolly de Laia Alsina Riera: Dirigida per Eu Manzanares, aquesta obra narra la turbulenta relació entre una mare malalta de càncer i la seva filla, en un relat carregat de tensió emocional.
- Jo no volia ser Rita Hayworth de Víctor Alexandre: Amb direcció de Guido Torlonia i protagonitzada per Carme Elias, l’obra reflexiona sobre la vida de l’actriu nord-americana, els abusos que va patir i l’estigma de l’Alzheimer.
- Se baila de Lali Álvarez, Melisa Hermida i Tamara Kiper: L’obra, que neix de la complicitat entre La Badabadoc i Timbre 4, aborda temes com el rol de la dona en la societat actual, les diferències culturals i la violència com a forma d’exercir el poder.
- Ben Plantats de Joaquín Arias: Aquesta peça, dirigida per Anna Sarrablo, tracta sobre les complexitats de l’amor i la reinvenció personal a través del personatge de Xavi, un il·lustrador reconvertit en jardiner.
Lectures dramatitzades de les beques Carme Montoriol
- Visions de Ferran Joan Miquel Pla: Amb les actuacions de Jordi Subirà i Berta Giraut, aquesta obra explora els abusos de les grans corporacions immobiliàries i els efectes del turisme massiu. Dimarts 2 de juliol a les 19h a la Sala Fènix.
- Una llar al camí de Jordi Casado i Olivas: Protagonitzada per Eleazar Masdeu i Eduardo Lloveras, el text qüestiona el concepte de llar en una societat deslocalitzada i hostil. Dimarts 2 de juliol a les 19h a la Sala Fènix.
- La neu del jardí de Víctor Borràs Gasch: Amb Àurea Márquez i Mia Esteve, dues germanes esperen per decidir el futur del llegat de la seva mare en un ambient nevat. Dimarts 2 de juliol a les 19h a la Sala Fènix.
- A Contracor d’Alba Collado: Cristina Terzi i Pol Blancafort interpreten aquesta obra sobre les relacions amoroses fosques i tortuoses de tres dones. Dimarts 2 de juliol a les 19h a la Sala Fènix.
- Les paraules dels altres de Roger Torns Baltà: Amb el mateix autor com a protagonista, aquesta obra tracta sobre el retrobament amb un amic de la infància i la lluita interna contra la ira i el patriarcat. Dimarts 2 de juliol a les 19h a la Sala Fènix.
Les entrades tenen un preu de 3 euros i es poden reservar aquí.
Espectacles programats: Una mostra de diversitat escènica
El Batec del Grec 2024 també inclou una programació escènica variada amb set espectacles destacats, que es podran veure en diverses sales de teatre de proximitat:
- Not My Monkeys de Manel Moreno: Aquesta peça, que va formar part de les lectures dramatitzades del Batec del Grec l’any passat, torna en format complet per explorar les complexitats de la condició humana.
- Em dic Josep de Marc González de la Varga: Una obra que narra la història personal i íntima del protagonista, desvetllant les seves lluites i triomfs.
- L’últim dia de Lluïsa Cunillé: Amb un estil poètic i profund, l’obra aborda els temes de la fi i la transformació.
- Els Miserables de Miquel Mas Fiol: Aquesta adaptació aporta una nova mirada a la clàssica història de Victor Hugo, amb una interpretació contemporània.
- CAÍN Loops i did it again de Nina Orsini:Una obra que explora els cicles de la violència i la redempció, amb una posada en escena innovadora.
- (DON’T) LOOK ME IN THE EYES de Ainhoa Hernández Escudero: Una peça que desafia les normes de la comunicació i les relacions humanes.
- ALUSINASONS de Jaume Clotet: Aquest espectacle, ple d’efectes visuals i sonors, ofereix una experiència immersiva i sorprenent.