El Festival Simbiòtic impulsa un circuit de teatre accessible i inclusiu

Redacció

El Festival Simbiòtic, el festival d’arts escèniques accessibles, va néixer per garantir l’accés i participació de persones amb discapacitat o diversitat funcional en l’art i la cultura. El festival proposa treballar en xarxa amb agents culturals, artístics i socials per crear un ecosistema cultural capaç de generar una oferta d’arts escèniques accessibles que permeti una programació estable i estimuli la creació inclusiva.

Escolta els testimonis recollits durant la celebració de la quarta edició del Simbiòtic que es va realitzar el mes de novembre del 2019 al TNC

La programació d’aquesta cinquena edició comptarà amb un seguit d’espectacles que inclouran visites tàctils prèvies, maquetes 3D de les escenografies, audiodescripció en directe, interpretació en llengua de signes catalana, subtitulació, bucle magnètic, so amplificat, lectura fàcil o guia d’història visual, entre altres coses. Podeu consultar totes les mesures d’accessibilitat que s’adoptaran en aquest enllaç.

Es podran veure espectacles com:

La meva violència de la companyia Produit per HIIIT, el 23 d’abril al Tantarantana. Un text inspirat lliurement que Llàtzer García ha fet de l’obra Look back in anger de John Osborne, i que protagonitzen unes persones violentades pel seu entorn i que no saben com gestionar la ràbia i la ira que senten dins seu.

El 30 d’abril i el 7 de maig s’han programat a La Villarroel dues funcions especials de La Classe, de Pau Carrió amb per Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca. La nova comèdia de Sixto Paz sobre com afrontem les dificultats a l’escola, a la vida, on sigui.

Finalment, el 14, el 21 i el 28 de maig es faran funcions adaptades de Mare de sucre de Clàudia Cedó al TNC. La història explica la història d’una noia amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare i ha de confrontar-se amb la incomprensió de la seva comunitat. Compta amb un repartiment format per noms com Maria Rodríguez, Ivan Benet i Teresa Urroz.

Les funcions d’aquest espectacle compataràn, a més, un atmosfera més relaxada adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn de l’espectre autista, dèficit d’atenció o demència precoç. Hi haurà regles més tolerants sobre el moviment i el soroll del públic.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!