GREC 2022

3 propostes del Grec que aprenen del passat

Redacció

“Al volver la vista atrás se ve la senda que nunca se ha de volver a pisar”, escrivia Machado.

En un moment històric convuls i de transformació social, política i econòmica, els creadors i creadores imaginen les arts escèniques del futur i busquen respostes a tantes incerteses mirant enrere, als clàssics: sempre segurs i universals. T’animem a descobrir alguns muntatges que s’inspiren en personatges icònics del teatre clàssic.

Un ‘Don Joan’ per al Segle XXI

La figura del Don Joan és una de les grans aportacions de l’imaginari espanyol a la cultura europea. Aquesta història d’un galant seductor la va plasmar per primer cop Tirso de Molina l’any 1620 per moralitzar la població i foragitar-li les ànsies de llibertinatge sexual. El director Xavier Albertí proposa a El burlador de Sevilla una revisió d’aquesta figura que té en poca consideració la responsabilitat afectiva. Ho fa amb música, una posada en escena poètica i la interpretació de la Compañía Nacional de Teatro Clásico.

Contra la hipocresia i es males intenacions

Pepe Viyuela demostra en aquesta versió renovada del clàssic de Molière, Tartufo, el seu gran poder interpretatiu i una vis còmica que potencia la part més humorística d’un clàssic que carrega contra la hipocresia, la falsa beateria i les males intencions. Ernesto Caballero, qui va ser director del Centro Dramático Nacional, reescriu la història de Tartuf: un engalipador que pretén embutxacar-se la fortuna d’un burgès i, de passada, mirar de casar-se amb la seva filla mentre alhora prova de seduir la dona del seu amic. Espòiler: rebrà per totes bandes.

Poema escènic sobre l’ansietat

Només 20 persones per funció podran accedir a Ofèlia (pannick attack) la nova creació d’Àlex Rigola, un dramaturg i director que s’ha convertit en una de les personalitats més cotitzades de la creació escènica contemporània. La fàbrica de Can Trinxet servirà d’escenari per conèixer la mort d’Ofèlia, una noia que recorda al personatge de la jove enamorada de Hamlet a l’obra de Shakespeare, que va morir ofegada en un llac. El suïcidi i l’ansietat seran el tema de fons d’aquesta proposta singular i intimista.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!