Els Pirates Teatre celebren 6 anys al capdavant de la gestió de l’emblemàtica sala El Maldà amb una programació que és composa de 7 espectacles d’estrena, 4 èxits de la sala i 2 espectacles que faran temporada després del seu pas per altres teatres. A la programació de teatre, s’hi sumen els habituals cicles Maldà 1700, Al cel mos vegem tots plegats i Maldà enDansa.
“Volem apropar-nos encara més al nostre públic amb històries humanes, que ens ressonen i ens afecten a tots. Són històries reals, que neixen d’experiències viscudes en primera persona”, ha comentat Lluna Pindado, actriu de la companyia. La programació de la temporada 2019-20 convida a reflexionar sobre temes com la gentrificació, les desigualtats de gènere, la situació dels refugiats, conviure amb les discapacitats o els abusos de poder.
“Seguim connectats a tots aquells temes que ens afecten diàriament i que ens empenyen cada vegada més a teixir una programació plena d’espectacles que volen recordar l’anormalitat de tot el que estem vivint” ha resumit Adrià Aubert, membre de la companyia i director artístic de la sala.
Les històries d’experiències viscudes i properes són les protagonistes amb una majoria d’espectacles de nova creació, tant de teatre de text com musicals.
Espectacles de creació
A la nova temporada, s’hi trobaran espectacles com Una altra nit de Pau Ferran i Bàrbara Roig, Desvariacions d’Otel·lo d’Alba Sarraute o Boira a les orelles d’Els Pirates Teatre, entre d’altres. Així ho resumeix Marina Marcos, membre de la companyia i co-directora: “A Catalunya comptem amb un actiu i nombrós viver de creació, fet que hem de ajudar a fer visible des de sales petites com la nostra. És per això que hem volgut reforçar clarament els espectacles de creació, donant altaveu a les nostres autores i autors”.
Suport a les companyies
Entre les companyies programades per a aquesta temporada destaquen L’Excèntrica, Cia. Llançat, The Feliuettes, La Ruta 40, la nova companyia La Viciosa i Epidèmia Teatre. Pel que fa a les companyies més joves, la companyia Cia. Llançat presentarà el seu primer espectacle Una habitació buida, un musical amb els autors Marc Artigau i Clara Peya i direcció de Joan Maria Segura i Miquel Tejada. I Epidèmia Teatre torna per segona vegada amb l’estrena d’un musical basat en textos de Serafí Pitarra. Companyies amb llarg recorregut com La Ruta 40 i Els Pirates Teatre portaran, respectivament, un text contemporani de Davide Carnevali amb Sacarina i la nova dramatúrgia de creació col·lectiva Boira a les orelles.
Per una altra banda, tornen èxits de la sala com Barbes de balena, El temps que no tindrem, Akelarre i Nadales amb Josep Pedrals, Iban Beltran i Carles Pedragosa.
La normalitat: dones creadores
Tal i com hauria de ser habitual en tots els àmbits i equipaments, les dones continuen tenint una presència important en la programació d’El Maldà, tant en la creació com en les històries, ja que més de la meitat dels espectacles són de dones creadores.
Les autores i directores que es podran veure aquesta temporada a El Maldà són Anna Maria Ricart, Mònica Bofill, Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López i Anna Romaní amb Barbes de Balena, Alícia Serrat amb El temps que no tindrem, Laia Foguet i Aura Foguet amb Alhayat o la suma dels dies, Anna Maria Ricart amb l’adaptació teatral del llibre d’Assumpta Montellà, El silenci dels telers, encarregat per l’actriu Maria Caselles,qui va tenir la idea de portar aquest text a escena.També trobem a Míriam Escurriola qui dirigeix a The Feliuettes amb Akelarre i la creació d’Alba Sarraute, Desvariacions d’Otel·lo.