El Maldà estrena la comèdia ‘El pont’, una història d’amor i desamor amb la vida

Redacció

Dos personatges coincideixen en un pont amb intencions de llançar-se daltabaix. En una sèrie d’embats hilarants les seves ganes de matar-se faran aflorar coincidències inquietants i connectaran els dos personatges d’una manera tan imprevista com sorprenent. Aquest és el punt de partida d’El pont , una obra que es podrà veure a partir del 16 de febrer al Maldà. El muntatge, impulsat i protagonitzat per Babou Cham i Llorenç González, presenta amb un humor tot un seguit de situacions, emocions i pensaments que de vegades es transformen en desig de desaparèixer del món, ja sigui en forma de reflexió passatgera i quotidiana, de somni o d’impuls amb un aire més sinistre.

La peça, una adaptació de l’obra original del del dramaturg francès Laurent Van Wetter, parla de les ganes de matar-se, de la covardia i de l’amistat. “És una peça basada en el joc sobre un impuls que ens porta al llindar entre la vida i la mort”, explica la directora, Elena Fortuny: “La por d’una cosa i la de l’altra, la soledat, les limitacions pròpies, l’aclaparament d’estar vius i vives i de no tenir les eines per sortir-nos-en ens empenyen a situacions delirants alhora que perfectament reconeixibles”. El text també reflecteix com la trobada, els vincles i la connexió amb els altres esdevé un motiu per viure: “És una obra sobre el desamor perquè, al final, la desconnexió dels altres ens projecta cap a la mort i la connexió amb les altres ens xucla de nou cap a la vida”, explica Fortuny.

Albert Tola ha actualitzat l’obra als temps contemporanis i l’ha dotat d’una caràcter metafísic i oníric on no hi falta el sentit de l’humor: “Amb l’Helena, hem provat d’acostar la peça a la intimitat de cadascú, on hi ha nits en què no saps si riure o plorar”. Lluny de centrar-se en la part més fosca de l’existència, El pont és una proposta còmica i reflexiva que busca apropar l’obra a la intimitat de cadascú: “L’humor de les situacions que planteja el text arriba a ser delirant perquè parteix de situacions reconeixibles però que es projecten de seguida vers un pla simbòlic, en el qual la fantasia ens permet aprofundir en les emocions i els impulsos més profunds i de vegades més soterrats en la nostra petita existència quotidiana”, explica Fortuny.

El pont s’estrena el 17 de febrer (amb prèvia el 16) i estarà programat a la sala del Carrer del Pí fins al 13 de març. Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!