L’any 2013 Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 van convertit un dels contes més universals, El Petit Príncep, en un musical amb un gran component tecnològic i audiovisual. Des de llavors ja són 11 les temporades que aquest musical, un clàssic de la cartellera familiar, porta omplin l’escenari de la sala Paral·lel 62.
El narrador d’El Petit Príncep és un aviador que ha tingut una avaria i ha hagut d’aterrar al desert del Sàhara per mirar de reparar l’avió. L’endemà del seu aterratge forçós, el desperta una veu infantil demanant-li que li dibuixi un xai. El nen és el Petit Príncep, que viu a l’asteroide B 612 tot sol, on cuida tres volcans i una rosa. Dia rere dia, el Petit Príncep va explicant la seva història a l’aviador. Com és el planeta on viu, l’asteroide B 612, el drama dels baobabs i els volcans, el naixement d’una rosa orgullosa i, finalment, l’expedició per explorar altres asteroides a la recerca d’amics fins arribar a la Terra.
“Si alguna cosa té El Petit Príncep és que té moltes lectures. Pots llegir-lo quan ets petit, quan ets adolescent i quan ets gran, i sempre hi veuràs coses diferents”, diu Àngel Llàcer, director de l’espectacle. La història “té una part molt adulta i una part molt infantil i el que nosaltres intentarem és que el nen entengui una cosa, que l’adult n’entengui una altra, i que l’adult pugui explicar a través d’aquest espectacle el conte als seus fills, nebots o néts”.
Un dels èxits de l’adaptació és que “el llenguatge musical no ha tingut cap problema a l’hora d’adequar-se a l’univers del Petit Príncep i viceversa, s’entenen molt bé”, assegura el lletrista Marc Artigau, que ens avança que el segon acte, que narra el viatge del Petit Príncep, “serà una cançó de quinze o vint minuts que no pari mai, que acompanyi, que sigui un viatge i les músiques vagin canviant”. I aquest viatge anirà acompanyat d’una escenografia “basada en projeccions i mappings que t’aniran situant a cada moment de la història en un planeta diferent”, de manera que les imatges faran que l’espectador “se senti que està viatjant juntament amb el Petit príncep”, explica el compositor Manu Guix. A més, també han creat un sistema de so envolvent “perquè l’espectador tingui la sensació que el so no li ve de davant, sinó que passen coses a tot el seu voltant”.
Malgrat aquest fort component tecnològic, Llàcer explica que han volgut fer “aquest teatre de tota la vida, artesà, entès com un ofici”, i que per això hi haurà una companyia petita “on els actors faran diferents personatges”.
Més de de 385.000 espectadors ja han vist aquest musical que protagonitzen, un any més, noms com Enric Cambray, Mariona Escoda, Xavi Duch, Manu Guix, Bernat Mestre, Marc Pociello o Carme Milán, entre altres.
Més informació, imatges i entrades: