FESTIVALS

El suport a creadores i el talent jove, els pilars del 21è Festival Escena Poblenou

Hi seràn presents noms com Ada Vilaró, Glòria Ribera, Comando Señoras o Marc Chornet formen part de la programació

Redacció

Del 20 al 23 d’octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tornarà a omplir els carrers del barri de Poblenou amb una programació escènica que inclou 23 propostes escèniques contemporànies i compromeses amb la societat, innovadores i amb esperit crític. Un edició que continua apostant pel talent local, el suport a la creació i per una forta presència de dones creadores, de fet 6 dels espectacles estan creats i dirigits per dones i 10 són d’autoria compartida entre creadores i creadors.

Sota el lema ‘Obrim els ulls‘ el festival reivindica una escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta.

Una programació amb forta presència de dones

La gran presència de dones en la programació és un dels segells de l’Escena Poblenou. Destaquen estrenes com S.O.S. d’Ada Vilaró, èxits com Parné de Glòria Ribera o apostes com Ritos de amor y guerra de Comando Señoras dirigit per Alicia Reyero que tancarà el festival.

A més, hi ha 10 espectacles d’autoria compartida entre creadores i creadors: Noves espiritualitats per a persones atees de la cia. Atzucac, un projecte escènic que neix de la voluntat d’indagar l’espiritualitat des d’una perspectiva atea o agnòstica; l’Assemblea de les arts escèniques de l’Última Merda Col·lectiu, forta aposta pel talent jove, una assemblea que pretén crear un espai de conversa oberta on tothom pugui reflexionar al voltant del que és ser artista; Zloty de la cia Pau Palaus que estrena a Barcelona aquest espectacle de clown contemporani i música en directe; 724 forats de Marc Chornet, un espectacle que pren la forma d’un documental cinematogràfic amb música en directe; Khaled: camí de refugi de Martí Sancliment Solé, una instal·lació artística pluridisciplinar que parteix de l’experiència i el testimoni de set artistes migrants i refugiats de diversos països que narren els seus propis camins de refugi; o l’espectacle familiar Bichos do Brasil de la companyia Pia Fraus, entre altres.

Els embrions escènics

El festival continua apostant pel suport a la creació amb el seu projecte Embrions, que acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a projectes en estat de gestació. Aquest any, es podran veure els treballs Idòfona de Joan Català, Noves espiritualitats per a persones atees de la companyia Atzucac, Todo esto era campo de Unaiuna i, Alek & Sophie de Baal. 4 propostes que s’estrenaran al festival i que es podran veure en una única sessió itinerant, seguida per un diàleg amb els artistes.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!