NOVA PROGRAMACIÓ

El Tantarantana celebra 30 anys de vida consolidant el suport a les companyies

Emma Arquillué, Pau Vinyals, Montse Rodríguez, Sílvia Navarro, Israel Solà o Marc Chornet presenten nou projectes

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Tantarantana fa 30 anys i ho celebrarà en aquesta recentment estrenada nova temporada en la qual han programat 30 espectacles, la meitat de les quals són estrenes. “Apostem la il·lusió i la joventut, per les noves mirades que serveixin de bretxa en la incertesa que s’intueix”, explica el director artístic de la sala, Ferran Murillo: “Volem conviure amb ella i revertir-la, com sempre hem fet”.

La casa de les companyies

A la nova temporada del Tantarantana, ja estrenada, acollirà companyies com Les Fugitives, que estan en cartell presentant El club oblidat, Barcelona Lyceum Club, una proposta que reflexiona sobre la sororitat; el col·lectiu Produït per H.I.I.I.T proposarà un espectacle sobre la celebració de la mort amb Fantàstic Funeral Festiu; La Maièutica que proposarà a Tot en ordre, del dramaturg Alex Oates, un dissertació sobre els límit. Completen la programació les noves produccions de companyies com La Casa Asterión, La Canina o la Bella Otero amb la comèdia George Kaplan, amb un repartiment encapçalat per Emma Arquillué.

Fantàstic Funeral Festiu

El refugi de les veus de la dramatúrgia catalana

El Tantarantana albergarà peces escrites per veus com Raquel Loscos, amb Mi madre en bragas, que homenatja la figura de les mares mil·lenials; Sílvia Navarro, amb Mitja taronja, una història d’amor i sobre la relació entre les persones i els objectes; Miquel Mas Fiol, amb un espectacle que qüestiona l’absència de romanticisme, Les penes de jove Werther. Tancarà la temporada Res de tu un text d’Iván F. Mula dirigit per Montse Rodríguez Clusella, que reflexiona sobre la soledat.

Mi madre en bragas

Projectes amb noms propis

Entre les noves del Tantarantana destaquen noms com Pau Vinyals que recuperarà El gegant del pi, cocreada amb la Julia Barceló; la nova direcció d’Israel Solà de La Calòrica amb la creació comunitària He llegit i accepto les condicions d’ús, una oda sobre la banalitat; o el singular projecte Blank, un projecte escènic que s’està treballant a partir de textos d’Alice Birch, que es podrà veure en dues sales, amb formats diferents però complementaris entre febrer i març, al Centre de les Arts Lliure amb direcció de Roberto Romei i al Tantarantana sota la batuta de Marc Chornet. També hi haurà llocs per altres disciplines com la dansa, projectes de creació comunitària o per festivals com el RBLS, que se centra en el públic adolescent amb propostes com Ragazzo d’Oriol Plà i Lali Álvarez.

Pau Vinyals a ‘El gegant del pi’

En el marc del seu 30è aniversari, el teatre ha organitzat una exposició al desembre que farà un recorregut per fotografies, retalls, documents i vídeos que explicaran la història del teatre. El 17 d’abril se celebrarà una Gala aniversari dinamitzada per la cia Casa Real, responsable de l’Assajar és de covards, on es convidarà a les persones que han acompanyat al Tantarantana d’ençà que Julio Álvarez i Víctor Suáñez van inaugurar el teatre el 24 d’octubre del 1992.

Més informació, imatges i venda d’entrades de la programació del Teatre Tantarantana aquí.

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!