El Teatre Lliure engega la seva nova plataforma de continguts virtuals

Rubén Garcia Espelta

Després de l’èxit aconseguit amb els continguts on-line generats durant el primer confinament el Teatre Lliure, tal com va anunciar a principis d’aquesta insòlita temporada, presenta una nova plataforma: LliureOnLine.

Amb aquesta nova iniciativa oferirà, per una banda, nou contingut creats específicament per ser consumits en un entorn virtual, com obres de radioteatre o els clàssics adaptats per al públic infantil i, per l’altra, emissions de gravacions de noves produccions.

Lliure al sofà: emissions teatrals

A partir de demà el Lliure emetrà El quadern daurat de Doris Lessing, l’obra que s’estava representat a Montjuïc. Protagonitzada per Nora Navas i dirigida per Carlota Subirós, narra la història d’Anna Wulf, una novel·lista que escriu alhora en quatre quaderns (el negre, el vermell, el groc i el blau) les quatre històries que confronten la seva vida als anys 50 del segle xx. Una peça de narratives creuades sobre l’escriptura, la identitat, l’amor, el comunisme i el fet de ser dona.

El dia 13 de novembre incorporarà La nostra parcel·la de Lara Díez Quintanilla, on dues desconegudes, Marta Marco i Judit Farrés, són de sobte en un lloc tancat, sense saber com hi han arribat, què hi han vingut a fer ni com en sortiran. Torna la distopia còmica més vigent que mai en la ‘nova normalitat’.

Finalment, el dia 20 de novembre, emetrà Bonus Track de Carol Lòpez. Una història sobre les coses que no ens diem, sobre les fugides cap endavant, sobre la necessitat d’escoltar-se a un mateix, sobre els prejudicis, la resignació o la felicitat. Amb un repartiment format per Dolo Beltran, Vicenta N’Dongo, Paul Berrondo i Borja Espinosa.

Nous llenguatges: Teatre radiofònic

Aquesta nova línia proposa tot un seguit de noves creacions en format radiofònic i/o audiovisuals.

Los satélite de Ricard Gázquez, ja disponible , proposa una història sobre la misteriosa desaparició d’una noia del Baix Llobregat.

El 26 de novembre s’estrenarà Els cecs de Mònica Bofill, una adaptació de l’obra del dramaturg belga Maurice Maeterlinck. La proposta explica la història de dotze persones invidents que esperen enmig d’un bosc el retorn d’algú: una mirada a la humanitat empeltada de platonisme, fatalisme i misticisme.

Finalment, el 23 de desembre, arribarà de nou El gegant del Pi, de Pau Vinyals. Estrenada durant el primer confinament, la peça proposa un monòleg a dues veus, un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família.

Clàssics per a criatures: l’aposta pel públic infantil

Un cicle on s’adapten en format de conte il·lustrat clàssics de la literatura clàssica universal amb l’objectiu d’apropar-los als petits i petites.

De moment ja es pot veure La vida es sueño de Calderon de la Barca amb Muntsa Alcañiz, peça que tracta de com percebem la realitat, del somni i de la llibertat.

A partir del 20 de novembre podrem veure No tots els ocells viuen als arbres, a partir d’Un enemic del poble de Henrik Ibsen, amb Aleix Aguilà. Clourà el cicle l’obra a partir de l’11 de desembre amb Faust de Goethe, amb direcció d’Anna Maria Ricart i protagonitzada per Queralt Casasayas.

Les obres estaran disponibles les 24 hores amb subtítols en català, castellà i anglès i es podran veure per 7 euros –les infantils i el radioteatre per menys– o abonant-se per 29 euros a la temporada en línia.

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!