El Teatre Lliure inicia el curs teatral de la Sala Fabià Puigserver de Montjuïc amb una proposta internacional guanyadora del Lleó d’Or de la Biennal d’Art de Venècia 2019. Es tracta de Sun & Sea, la versió escènica creada per un trio d’artistes lituanes, encapaçalades per la directora Rugilė Barzdžiukaitė, on grup d’artistes vestits de bany reflexionen sobre els efectes del canvi climàtic mentre canten òpera i en un escenari que recrea una platja de sorra.
Sun & Sea posa en escena un típic dia de platja, durant el qual més d’una vintena d’intèrprets prenen el sol, llegeixen, juguen i conversen mentre el públic circula per una passarel·la i els observa des de dalt. Aquesta situació totalment banal i quotidiana es transforma quan irromp la música. Les cançons destapen un seguit de preocupacions, tan individuals com col·lectives: de la pell cremada per exposar-se massa al sol a la por d’una catàstrofe mediambiental, passant per l’avorriment quotidià, el turisme o la tecnologia.
“La platja és el lloc on s’exposa la fragilitat dels cossos”, explica la directora de l’espectacle: “La platja és un lloc per divertir-se, però també és una potencial zona de riscos”. Per a la música i compositora Vaiva Grainytė, en canvi és un lloc des d’on “reflectir la societat i on poden trobar-se diferents generacions, cossos, identitats culturals, de gènere i meneres de pensar”.
Trenta tones de sorra cobriran 218 m2 de la Sala Fabià Puigserver durant 15 dies. L’espectacle està pensat com una sessió contínua a la qual el públic itinerant accedirà cada 30 minuts. La peça, que compta amb figurants de Barcelona que conviuran amb els cantants i intèrprets professionals, també ofereix al públic la possibilitat de participar a la funció des de l’escena (màxim 6 persones per funció), seguint els codis de vestuari i comportament que se’ls explica prèviament.
El Teatre Lliure és l’única parada a l’Estat espanyol en la gira de Sun & Sea d’aquesta temporada, on es podrà veure del 12 al 23 d’octubre. Desenvolupada com una micro-ópera el 2016, la peça va evolucionar en festivals i teatres lituans i alemanys, fins ser seleccionada per representar Lituània en la versió anglesa i performàtica a la Biennal d’Art de Venècia de 2019, on va guanyar el Lleó d’Or a la millor participació nacional. Des de llavors, ha girat per més d’una vintena de ciutats europees i nord-americanes.
Més informació, imatges i entrades a: