Juntament amb Sant Jordi, Sant Valentí és, probablement, la data més especial per anar al teatre amb la teva parella. Compartir allò que més t’apassiona amb algú de qui estàs enamorat o enamorada és sempre una experiència bonica i inoblidable. Per aquest motiu, des de Teatre Barcelona, us hem preparat una selecció dels espectacles que podeu veure o regalar aquest Sant Valentí i on l’amor és el principal protagonista. Mireu i remeneu! I visca l’amor!
AMOR MUSICAL
Si a una història d’amor li sumes la música com un element primordial del muntatge, la combinació pot fer la proposta encara molt més especial. Sota la direcció de David Selvas, actualment, podem veure dos èxits que reuneixen aquestes característiques: La importància de ser Frank (Teatre Poliorama) i Aquella nit (La Villarroel). Més endavant, al març, se li sumarà una tercera: T’estimo si he begut, una producció de Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal que ja té entrades a la venda. Per la seva banda, en un format de gran musical, continua en cartellera West Side Story, un altre gran èxit al Teatre Tívoli que ningú hauria de deixar escapar. També l’Aquitània Teatre ofereix el musical La canción de Ipanema, protagonitzat per Assumpta Serna i Toni Sevilla. I, finalment, l’Eixample Teatre proposa la divertida Lo tuyo y lo mío mentre que el Teatre Romea organitza la gala benèfica Amor x amor, presentada per Nacho Encinas i Kyra Shimai.
AMOR I HUMOR
Una altra combinació infalible per gaudir d’una especial vetllada teatral és la de barrejar amor i humor. Per riure de valent amb la teva parella o la teva cita de Sant Valentí, el Teatre Condal continua oferint El pare de la núvia, el nou gran èxit de Joan Pera sota la direcció de Joel Joan. Especialitzats en comèdia, el Club Capitol presenta un espectacle tan divertit com Coitus la comèdia o el monòleg d’humor Tinder Sorpresa d’Andreu Casanova. Un altre espai tradicionalment humorístic és el Teatreneu on es poden veure els espectacles Agència matrimonial 7 d’amor, Amor y efectos secundarios i els especials d’improvisació Improshow Lover’s Night i Improshow San Valentín. Finalment, la Sala Ars programa el monòleg Cupido Perdón de Carlitos juntament amb les obres A tres metros, cielo i Parejax.
AMOR I DESAMOR (EN PARELLA)
Però l’amor té diverses cares i, qui busqui una mica més de profunditat, potser tindrà interès en les obres que mostrin també una cara més realista de les relacions. Perquè el desamor, les discussions i la decepció també formen part de la vida. En aquest sentit, el retorn de Ricardo Darín amb Escenas de la vida conyugal al Teatre Colisseum seria la proposta ideal. Un altre retorn és el de Guillem Clua al Club Capitol amb Smiley, després de l’amor, la seqüela del seu gran èxit que mostrarà una altra cara de la relació dels dos protagonistes. En un to més absurd, La cantant calba que es pot veure a l’Almeria Teatre també parla, a la seva manera, dels malentesos i la incomunicació dins de la parella. Entre la resta d’espectacles en aquesta mateixa línia, podríem destacar Amor pur i Amor mor a l’Escenari Brossa, Cantar al desamor a l’Eolia Teatre i Né quelque part (Sé de un lugar) a la Nau Ivanow.
AMOR I SEXE
També el sexe forma part de les relacions humanes, a vegades amb amor pel mig i altres vegades… no tant. Amb aquesta temàtica trobem també muntatges que poden ser del vostre interés com la comèdia esbojarrada Sex Escape que es representa a l’Eixample Teatre, on també podem veure Hypnoerotic, un xou de mentalisme i erotisme fusionats. Per la seva banda, la Sala Ars manté una proposta divertida i divulgativa com Miss Tupper Sex. I, potser, també és un bon moment per recuperar Els dies mentits de Marta Aran que està de gira i fa parada al Teatre Municipal de Barberà del Vallès.
AMOR TRÀGIC / DRAMÀTIC
Per últim, potser vosaltres sou una parella a la qual li agrada la intensitat o gaudir acompanyats del vostre amor del plaer indescriptible de plorar veient una obra de teatre. En aquest cas, probablement, el més adequat és que us decanteu per drames com Señora de rojo sobre fondo gris amb José Sacristán o La dona del 600 amb Mercè Sampietro que tracten la tristesa d’haver perdut la teva parella després de tota una vida junts. Al Teatre Eòlia, per la seva banda, presenten un muntatge molt més tràgic: L’amor no és per mi (va dir Medea). Un to que també podem trobar a la versió de Yerma de Projecte Ingenu i l’òpera La clemenza di Tito que podem veure al Liceu. Finalment, un drama més amable, disfressat de comèdia, és el que ens planteja Mirta en espera a la Sala Fènix, un monòleg teatral que descriu l’expectativa d’un amor idealitzat que mai acaba d’arribar.