El TNC acull la 4 edició del Festival Simbiòtic d’arts escèniques accessibles

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Nacional de Catalunya acull la quarta edició del Festival Simbiòtic, el qual es referma com a primer festival d’arts escèniques accessibles i recupera la seva essència: “Només és teatre si és per a tothom“.

A partir del dissabte 9 de novembre Simbiòtic organitza cursos d’accessibilitat i tallers inclusius de teatre al TNC. Com a novetat, el festival estrena la seva primera producció Órdago a la grande dirigida per Arantza López i Vero Cendoya, una obra que narra la història de sis persones que es troben davant la mort i que fan balanç dels èxits i fracassos que han acumulat al llarg de les seves vides. L’espectacle compta amb mesures d’accessibilitat i neix d’un procés de creació col·lectiva entre sis intèrprets amb i sense diversitat funcional.

A més a més, el festival també posa el focus en Gran Bretanya i exhibeix Richard III redux OR Sara Beer [is/not] Richard III, de la guardonada dramaturga irlandesa, Kaite O’Reilly. Un espectacle que es nodreix de la història de Shakespeare des d’una perspectiva enginyosa, feminista i alternativa de la discapacitat. L’obra ha estat nominada al James Tait Black Memorial Prize 2019.

La programació del festival també compta amb una jornada professional i amb diferents workshops a càrrec de les gestores culturals Kaite O’Reilly, Joe Verrent i Sara Beer, les quals compartiran metodologies de treball que afavoreixen la inclusió i l’accessibilitat de públics als teatres de Gran Bretanya.

Per quart any consecutiu, el Festival Simbiòtic aborda les oportunitats i els reptes que ofereix impulsar la creació de nous continguts i, per tant, de nous habitants dels espais escènics, perquè el teatre ha de transcendir el seu caràcter exhibidor per convertir-se en motor de cohesió social i en generador d’experiències.

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!