TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

El TNC explora la marginalitat a la nova temporada 24-25

Sergi Belbel, Alícia Gorina, Roberto G. Alonso, Ariadna Gil, Joan Yago o Angélica Liddell són alguns dels noms del nou curs al Teatre Nacional de Catalunya

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha presentat la nova temporada 24-25. El nou curs, tal com ha explicat la director del teatre, Carme Portacelli, tindrà com tema transversal de la marginalitat: “Els marges es relacionen amb tot allò que fora de la normalitat i des d’aquest punt les persones que queden al marge, com les persones grans, de classe baixa o les dones poden ajudar a obrir noves mirades a la resta de la societat”.

La nova temporada 2024/2025 començarà el 18 de setembre en un espai singular de l’equipament, als tallers de pintura, amb Hamlet.02 de Sergi Belbel. Enric Cambray segurià disseccionant, com un monologuista del segle XXI, la segona part del Hamlet.01.

‘Ànima’ © Geraldine Leloutre

Uns dies després, el 26 de setembre, s’inaugurarà la programació de la Sala Gran amb un musical: Ànima, una història a partir de fets reals que té com a punt de partida la indústria de les pel·lícules d’animació dels grans estudis nord-americans. Una producció que neix d’una idea original d’Oriol Burés, amb una dramatúrgia seva amb la Blanca Bardagil i el Víctor G. Casademunt, i la direcció escènica de Gara Roda. La Sala Petita, per la seva banda, s’obrirà el 2 d’octubre amb Vosaltres, les bruixes, de Jan Vilanova Claudín i dirigida per Alícia Gorina, un espectacle que convida a fer una mirada històrica i a desmuntar creences, prejudicis i fantasies. La Sala Tallers, el 16 d’octubre, optarà per Loneliness, amb dramatúrgia, direcció i coreografia de Roberto G. Alonso. Una proposta que a través del moviment, la música i la creació audiovisual explora la necessitat de tancar ferides.

‘Ana karenina’ © Geraldine Leloutre

Un dels plats fort de la temporada serà a finals de novembre amb Anna Karènina de Tolstoi, l’obra més representativa del realisme rus i referent de la literatura universal. Adaptada per Anna Maria Ricart Codina i dirigida per Carme Portaceli, comptarà amb intèrprets com Borja Espinosa, Eduard Farelo, Ariadna Gil o Bea Segura, entre altres.

L’any 2025 començarà a la Sala Gran amb L’aranya d’Àngel Guimerà, un drama sobre il·lusions i desenganys, amors i desamors, fidelitats i traïcions amb dramatúrgia i direcció de Jordi Prat i Coll. Mentrestant a la Sala Petita s’estrenarà al març Marie, la roja, una de les poques obres teatrals de Rosa M. Arquimbau, un text que protagonitza una dona profundament compromesa amb la lluita social i els drets de les dones, i per endinsar-se en un espai tabú i complex d’abordar com són les presons.

‘L’aranya’ © Geraldine Leloutre

Gran aposta de la temporada serà La tercera fuga a finals d’abril, una obra escrita per Victoria Szpunberg basada en el periple real que ha de fer una família al llarg dels anys des de Ucraïna als anys vint fins la Barcelona dels nostres dies. Aquest espectacle conviurà la Petita amb Anatomia d’un suïcidi, d’Alice Birch i direcció de Glòria Balañá Altimira, sobre la desesperació i l’amor amb la maternitat de tres dones com a rerefons.

‘La tercera fuga’ © Geraldine Leloutre

La temporada també inclourà peces com Gola d’Oriol Pla Solina i Pau Matas Nogué; Primera sangre de María Velasco i Breve historia del ferrocarril español de Joan Yago, totes dues amb el suport del Centro Dramático Nacional; Vudú (3318) Blixen d’Angélica Liddell o iaia dels Mambo Project, entre altres.

Consulta tota la programació del Teatre Nacional de Catalunya aquí.

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Arxivat a
Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!