LA VILLARROEL

‘Elling’, una història d’amistat que aborda l’aïllament i l’estigma de la salut mental

Pau Carrió dirigeix a David Verdaguer, Albert Prat, Albert Ribalta, Òscar Muñoz i Queralt Casasayas en aquest espectacle, a La Villarroel

Redacció

Elling i Kjell són dues persones afectades per malalties psiquiàtriques que, malgrat les adversitats, comparteixen pis a Oslo i lluiten per trobar el seu lloc dins la societat. Aquest és el punt de partida de Elling, una obra basada en la novel·la d’Ingvar Ambjørnsen, adaptada per Simon Bent i on Pau Carrió dirigeix un elenc format per David Verdaguer, Albert Prat, Albert Ribalta, Òscar Muñoz i Queralt Casasayas.

L’obra, que farà temporada a La Villarroel fins al 18 de febrer, parteix d’una història d’amistat per parlar de salut mental i exposar el tabú que existeix al voltant de les malalties mentals i l’aïllament dels qui les pateixen. “És una història que té a veure amb una relació d’amistat, una amistat a través de la qual uns personatges aconsegueixen relacionar-se amb el món”, explica Carrió: “Aquesta relació, que per a la majoria de nosaltres pot resultar fàcil o evident, per a algunes persones es pot convertir en tot un repte”.

Els protagonistes de l’obra són dos persones, que malgrat tenir caràcters, aficions i gustos oposats, emprenen junts un viatge per trobar i reafirmar el seu lloc al món i que també acaba influïnt directament a la vida dels qui tenen al voltant: una infermera, una cambrera, un poeta, un terapeuta i una veïna, que acabaran trobant també el seu camí. “Als protagonistes sempre els han dit que no són normals i això és el que els condiciona a l’hora d’afrontar la vida en societat, l’estigma que els han posat, però durant l’obra descobriran que hi ha tot un món de possibilitats”, afegeix l’Albert Prat.

Elling desperta un sentiment tendre en el públic, un desig que tot els vagi bé, que tot acabi amb un final feliç”, explica l’actor David Verdaguer: “L’amistat és molt important i la salut mental encara ho és més. No m’importa compartir que vaig a teràpia. Molta gent ho fa i és bo i necessari que ho fem”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!