El Teatre Akadèmia inicia nova temporada amb noms destacats de l’escena com Juan Mayorga, Cristina Plaza, Lluís Soler, Roger Casamajor o el retorn de la companyia Les Antonietes. L’aposta del teatre, dirigit per Guido Torlonia, són temàtiques compromeses amb la societat com el qüestionament de la religió o la informació, els abusos sexuals, la vida després d’un tràgic crim, la recerca de la llibertat o la soledat.
Un inici de temporada potent
L’espectacle que donarà el tret de sortida al nou curs teatral serà Dirrrty boys, una peça estrenada a la Sala Melmac que degut a l’exit farà temporada en un espai més gran, del 21 de setembre al 9 d’octubre. Es tracta un drama escrit pel dramaturg i novel·lista Gerard Guix, que torna a l’escena teatral després de l’èxit de Ricard de 3er que es va poder veure a la Sala Flyhard i a La Villarroel l’any 2015. Aquest nou text parteix d’un crim que dos nois adolescents van cometre a Liverpool l’any 1993. L’obra imagina la vida adulta dels dos protagonistes marcada per les seqüeles del passat i la possibilitat de redempció d’un futur que no arriba.
L’obra està protagonitzada Martí Cordero i Sergi Espina, dos joves actors que interpretaran a diferents personatges sota la direcció d’Àgata Casanovas: “L’obra intenta entendre perquè passen aquestes coses”, explica la directora: “El que fan els protagonistes té un gran efecte, i aquí està el repte: haver de connectar amb ells, fer que el públic hi empatitzi”. Segons Guix: “El més important era que al llarg de la funció es repetís una sola pregunta, com un gota a gota molest però que va penetrant imparable, allò de qui mereix una segona oportunitat i qui no, i donar múltiples respostes a través de diversos personatges, perquè en realitat no hi ha cap resposta vàlida i, alhora, totes ho són”.
Què més veurem durant la temporada?
Després de Dirrrty boys, al novembre arribarà la primera producció pròpia del teatre: El papa d’Anthony McCarten, on Lluís Soler i Xavier Boada, tàndem que va triomfar amb Per un sí o per un no a la desapareguda Sala Muntaner, es posen a la pell de dos pontífexs per decidir què és pecat i què és permissible. Sota la direcció de Guido Torlonia, completen el repartiment Núria Farrús, Míriam Lladó i Marc Tresserras.
A finals d’any arribarà Himmelweg, un text de Juan Mayorga que va triomfar a la Sala Àtrium l’any 2013 i que torna als escenaris amb el mateix director, Raimon Molins. L’actor Guillem Gefaell repetirà també en el repartiment, l’acompanyaran en aquesta ocasió Cristina Plazas i Sònia Gardés. L’espectacle explica com els nazis van amagar al món el desastre de l’Holocaust i reflexiona sobre la propaganda, el tractament dels esdeveniments per part dels mitjans de comunicació i sobre quant hi ha de veritat i quant de deformació de la realitat a les informacions que ens arriben.
Quatre dones i el sol serà l’espectacle amb el qual, entrats ja en el 2023, l’actor Roger Casamajor debutarà com a director amb una peça que reflexiona sobre temes com l’amor, els secrets, les tradicions, el despertar sexual o la presó que ens autoconstruïm per protegir-nos d’allò desconegut. Amb l’arribada del bon temps es programaran peces com Kiss me Love, un text que parla de dependència social, marginació i de la necessitat d’utilitzar l’art com a eina catàrtica i que suposa el retorn de la companyia Les Antonietes. Completen la programació una nova versió de Macbeth que firma Moreno Bernardi o Sucia de Bàrbara Mestanza, que aborda el tema dels abusos sexuals i compta amb la participació de l’actor Pep Ambròs.
Més informació, imatges i entrades dels espectacles del Teatre Akadèmia clicant aquí.