SALA BECKETT

Els Pirates Teatre cuinen un retrat social de Barcelona

L'actriu Laura Aubert s'estrena com a dramaturga amb aquesta peça inspirada en l'obra de teatre homònima d'Arnold Wesker

Redacció

La companyia Els Pirates Teatre s’instal·la aquest hivern a la Sala Beckett amb el seu nou espectacle La Cuina, una peça inspirada en l’obra de teatre homònima d’Arnold Wesker, amb dramatúrgia de Laura Aubert, direcció d’Adrià Aubert i música original d’Ariadna Cabiró, estarà en cartell fins al 19 de gener.


Amb una posada en escena a quatre bandes, l’espectacle transporta al públic al cor d’una cuina durant una jornada laboral, on serà testimoni de com funciona i com treballa l’equip d’un establiment històric de Barcelona. “Tot i que aquest restaurant és un invent, la nostra història està alimentada per l’esperit de Wesker, per les nostres experiències en precarietats diverses i pel que hem pogut veure i sentir a diferents cuines actuals”, comenta l’autora Laura Aubert.

La precarietat laboral actual, la gentrificació de Barcelona, la situació insostenible dels lloguers a la ciutat, l’estrès laboral o l’abús de poder són els principals temes que tracta La Cuina. “Som una companyia de Barcelona, hem nascut i crescut a la ciutat. Som d’una generació que va entrar al món laboral amb la crisi econòmica del 2008, hem viscut la transformació de la nostra ciutat i n’estem vivint les conseqüències”, comenta Adrià Aubert, membre d’Els Pirates Teatre.

El text, segons la seva autora, Laura Aubert, evidencia com les grans ciutats expulsen els seus habitants amb preus del lloguer exorbitants i, sovint, amb un transport públic més que deficitari. Concretament, Barcelona s’ha convertit en un aparador on l’especulació i el turisme afecta al comerç de proximitat i als restaurants de barri. Així doncs, en aquest context, els treballadors del restaurant Minvant lluiten per la supervivència del negoci, encaren un dia més de la seva feina amb molta pressió, però sense saber què aquell dia serà decisiu per a les seves vides. “Es tracta d’un restaurant imaginari situat al barri del raval de Barcelona on expliquem a través de quinze personatges una jornada laboral plena de vida, de converses, ideologies, conflictes i il·lusions marcades per l’esgotament i la precarietat que determinen i defineixen la seva vida”, explica la dramaturga i afegeix: “És un retrat dels nostres temps i de com intentem sobreviure en un entorn que cada cop ens és més hostil i complex”.

De la comèdia al drama

La Cuina suposa un pas important per als Pirates Teatre, tant pel gènere de l’espectacle, que s’apropa al drama, com pel procés de creació i d’investigació que ha suposat. Tot i així, l’espectacle manté l’estil fidel a la companyia amb música original, artesania teatral i fregolisme escènic, marca de la casa. Un espectacle de ritme trepidant interpretat per Laura Aubert, Bernat Cot, Ricard Farré, Núria Cuyàs i Laura Pau, que es posaran a la pell de 15 personatges, gràcies al disseny de vestuari de Maria Albadalejo i l’escenografia d’Enric Romaní.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La màgia del teatre en família

La màgia del teatre en família

El 2025 arriba carregada de propostes que aposten per apropar el món del teatre als més petits amb propostes innovadores que transmeten valors com la solidaritat, l’empatia, la creativitat i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!