Els vespres a la Xirgu. GREC 2018

La Plaça Margarida Xirgu serà, més que mai, el Hub del GREC. I què significa això? Doncs que serà el punt neuràlgic del Festival. Un lloc de trobada del públic més festivaler, on podràs compartir informals discussions de post-funció tot provant les delícies asiàtiques dels Food Trucks que trobaràs instal·lats a la plaça.

A més, aquest any, la programació artística sortirà més enllà de les parets dels propis teatres del recinte. Gairebé cada nit del Festival, del 3 al 26 de juliol, a l’escenari instal·lat a la plaça, es podran gaudir de diverses i sorprenents propostes artístiques. Totes elles seran gratuïtes i en la seva majoria començaran a partir de les 19h.

La creació jove local serà un dels eixos amb els que es basa la programació del Hub del Grec. La companyia de dansa Iron Skulls, que combina des de Hip Hop, arts marcials, acrobàcia i break dance; presentarà Kintsugi, que s’inspira en una tècnica japonesa del mateix nom basada en la reparació i conservació d’objectes. La Central del Circ organitza una vetllada que porta per nom Circ d’excepció, que serà un recull de formes curtes de circ contemporani en procés de creació, seguides d’un espai d’intercanvi amb el públic. La filosofia de Santiago López Petit serà la protagonista de l’espectacle itinerant Saunterer creat per Marc Rodrigo (Colectivo Ameno), que tindrà el seu inici a la plaça però que recorrerà diversos espais del Poble Sec.

Els vespres de la plaça també comptaran amb actuacions que ens faran sentir la cultura asiàtica més a prop. De la mà del grup barceloní F.A.S Dance Group, descobrirem què és el Kpop, un ball sincronitzat practicat pels joves de Corea, que inclou diferents estils com la música electrònica, el hip hop i el rap, i que va ser popularitzat arreu del món pel video-clip del single ‘Gangnam Style’. També veurem un espectacle de dansa Kathak, dansa clàssica del nord de la Índia, coreografiat per Shreyashee Nag, coneguda per l’entorn de la dansa contemporània pel seu treball a We Women amb Sol Picó. I no podia faltar l’alegria de la dansa Bollywood, que podrem ballar amb una sessió especial d’Open pícnic, amb menjar asiàtic i DJ.

Els projectes socials i participatius també tindran lloc a la plaça. L’artista Lali Álvarez, coneguda per la direcció d’espectacles com Ragazzo i Contra la paret, porta diversos treballs comunitaris a l’esquena. A la plaça hi podrem veure el resultat del taller de creació que impartirà amb els joves del projecte GREC 18/24, que també hauran estat acompanyats a una selecció d’espectacles del Festival. Jugant a casa hi seran els veïns i veïnes participants del projecte Caravasar, Projecte de Creació XIC, dirigit per Jordi Cortés, Eva Vilanova i Glòria José; el projecte artístic comunitari del Poble Sec basat en la dansa integrada.

PROGRAMA (Totes les activitats són gratuïtes):

3 de juliol
Gamelan Penempaan Guntur: Gong Kebyar, la música esclatant
(a les 19 h)

4 de juliol
Iron Skulls Co.: Kintsugi
(a les 19 i 19.45 h)

5 de juliol
Concert: Marta Knight
(a les 19 h)

6 de juliol
Circ d’excepció a càrrec de La Central del Circ
(A l’Atri de l’Institut del Teatre)
(a les 19 h)

7 de juliol
Concert: Jordi Lanuza
(a les 19 h)

9 de juliol
Barcelona Coral Àsia (Casa Àsia / Ajuntament de Barcelona). Director Carles-Josep Comalada
(a les 19 h)

10 de juliol
Exhibició de dansa KPOP, JPOP, CPOP a càrrec de FAS Dance Group
(Actuació a les 21 h)

12 de juliol
Shreyashee Nag i companyia: Mera Desh. La nostra terra
(Actuació a les 20.30 h)

13 de juliol
Taller de creació de joves 18/24 a càrrec de Lali Álvarez
(Pendent confirmar horari)

14 de juliol
Open Pícnic amb menjar asiàtic i DJ Bollywood
(De 13 a 15 h)

15 de juliol
Caravasar. Projecte Creació XIC, dirigit per Jordi Cortés, Eva Vilanova i Glòria José
(A les 18 h)

16 de juliol
Concert: Esther Condal
(a les 19 h)

17 de juliol
Concert: Matthew McDaid
(a les 19 h)

18 i 25 de juliol
Marc Rodrigo / Colectivo Ameno: Saunterer
(Places limitades a 30 persones. Cal fer reserva a ameno@colectivoameno.com)
Dins del programa de suport a la creació de FiraTàrrega
(a les 19 h)

19 de juliol
Mushaira: recital de poesia urdú
(a les 19 h)

22 i 23 de juliol
Wild Flowers: Curtmetratges xinesos amb el Lychee Film Festival
(Projeccions a les 22 h; A l’Atri de l’Institut del Teatre)

26 de juliol
Orquestra de guzheng Zifan Artistic Group
(a les 19 h)

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!