FiraTàrrega 2019 arriba a la seva 39a edició amb nova direcció i tindrà lloc del 5 al 8 de setembre. Aquesta serà la primera edició sota la direcció artística d’Anna Giribet que, en complicitat amb la resta de l’equip de FiraTàrrega engega una nova etapa. Els propers cinc anys, FiraTàrrega afronta un nou projecte artístic però també un nou projecte de gestió. Els canvis recents en les dues direccions de la Fira han implicat una reflexió sobre quina ha de ser la seva funció dins de l’engranatge sectorial i en tant que mercat estratègic cultural de la Generalitat de Catalunya.
En termes generals, el nou equip recull l’essència de l’etapa anterior, entenent la Fira com un espai dual per a l’exhibició, una estructura d’acompanyament en els processos de producció d’espectacles i un espai per a la formació especialitzada, en l’àmbit de la creació i també en l’àmbit de la gestió i la programació relacionada amb les arts de carrer i l’espai públic. El projecte per als propers cinc anys vol evolucionar cap a un nou model que reforci la funció de l’esdeveniment en dues línies d’acció: com a generador d’espais de distribució i de públics i com a referent sectorial.
Pel que fa més concretament a l’àmbit artístic, FiraTàrrega vol oferir una mirada polièdrica, al voltant de quatre eixos: el territori, la identitat, el compromís i la reflexió. La Fira acull uns 800 professionals procedents dels 5 continents. En aquesta edició, FiraTàrrega s’ha proposat; qualificar encara més l’experiència professional, renovant l’espai físic de la Llotja dissenyada per proporcionar i facilitar espais de trobada, presentant un nou model d’activitats.
El programa Suport a la Creació 2019 inclou 14 projectes: Livalone (Francesc Cuéllar/Fundación Agrupación Colectiva), Teia (Júlia Farrero), La Festa (Mambo Project), Peix (Hotel Iocandi), Frame (Eléctrico 28), The Half(Foradelugar), La ballarina (Holoqué), 1+1+1 (Laurie Bérubé, Xavier Laliberté & Elwin Roland),[kórps] (Miquel Barcelona), Paparazzi (Paral·lel Ensamble), Els despoblats (Projecte In-Situ),La llista (Quim Bigas), La crisi de la imaginació (Rauxa) i Possê (Sound de Secà).
Com dèiem, la programació s’aglutina al voltant de quatre eixos. Pel que fa a territori es podran veure propostes com Teia (Júlia Farrero), A Vore (una reflexió profunda sobre la identitat), Trópico de Covadonga (Rodrigo Cuevas) o Peix (Hotel Iocandi). Vinculades a la identitat i les seves múltiples cares, es podran veure peces com Give me protein (Kernel Dance Theatre) o Así bailan las putas (Sixto Paz). Pel que fa a la reflexió i el pensament, a més de l’acció d’obertura, trobarem peces com C’est pas là, c’est par là (Galmae), Mission Roosevelt (Tony Clifton Circus) o Suite TOC núm 6, la darrera peça de Les Impuxibles. Finalment, en termes de compromís i responsabilitat social trobem peces com Excalibur de Hermanos Picohueso, una sàtira de la societat que fa evidents les estructures del poder i la política de la por i del control, i Bidaia de la companyia Hortzmuga, un espectacle que fa una crítica a la hipocresia de la política europea sobre immigració.
Podeu consultar la resta de la programació i les propostes per a públic infantil accedint a aquest enllaç.