EL MALDÀ

Humor àcid per denunciar la corrupció i l’abús de poder

L'espectacle es va estrenar la temporada passada al Centre de les Arts Lliures i ara es podrà veure del 5 de desembre al 12 de gener a El Maldà

Redacció

La companyia Dúo Fàcil torna als escenaris amb el seu últim espectacle Observin aquests fills de puta de l’autor i director madrileny Adrián Perea, qui utilitza l’humor per exposar les realitats més crues i quotidianes de la impunitat i els privilegis.

El muntatge ofereix una mirada satírica sobre l’abús de poder amb la figura del president del Reial Madrid, Florentino Pérez, com a símbol de les corrupcions polítiques i empresarials d’Espanya. De fet, el projecte s’inspira en el llibre Florentino Pérez, el poder del palco de Fonsi Loaiza (AKAL, 2022), prenent com a fil conductor de l’espectacle un dels personatges més paradigmàtics dels entorns corruptes de l’Estat com és el president del Reial Madrid.

Un espectacle que, des de l’humor, ens va desvetllant com la corrupció i el tràfic d’influències es donen la mà amb les petites corrupteles de cada dia. Una crítica descarnada que combina sarcasme i humor negre, interpretada per Marc Domingo, Cris Martínez, Francesc Marginet Sensada, Clara Mingueza, Abel Reyes Alabart, Marc Tarrida Aribau, Agnès Casals Visús i Gerard Franch Lopera. L’humor absurd i la comèdia ja irrompen amb força, l’espectacle comença amb l’aprovació d’una nova llei que reconegui als dofins com a animals de companyia, com a favor personal del nou president del govern al president del Reial Madrid.

“Quan ja no hi ha cap escàndol polític o empresarial que ens impacti, només ens queda riure’ns d’aquests i de la nostra manca de sensibilitat.” comenta la companyia Dúo Fàcil. “Fem servir l’humor com a vehicle per explicar el que ja s’ha explicat als telenotícies”. L’espectacle parla de diferents qüestions com la corrupció al sí de l’Estat Espanyol (com a paradigma de qualsevol altre Estat europeu), la naturalització del robatori a tots els nivells, la criminalització de classes socials mitjanes i baixes, de la impunitat de les classes altes, i l’exercici del poder per part d’uns pocs, com una absurditat aleatòria que decideix i ens condiciona la vida.

Tot i que el projecte es defineixi com a teatre de text, la posada en escena combina moments musicals, amb multitud de canvis escenogràfics i amb l’aparició de més de 30 personatges que li donen dinamisme i comicitat a l’obra.

Més informació, imatges i entrades:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La cera puja a l’escenari

La cera puja a l’escenari

Cera i velles cintes de casset. A partir d’aquests dos elements aparentment senzills, Cera: 500 hores de vol comença a enlairar-se per reconstruir fragments de memòries i vides en transformació […]

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

D’entre tots els personatges de la literatura universal que han transcendit la barrera dels segles, el protagonista d’El Misantrop és el més antipàtic. La culpa d’aquesta imatge, però, no és […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!