TEATRE LLIURE

‘Katharsis’, més enllà dels marges del teatre

Redacció

El Teatre Lliure celebra del 19 al 28 de gener el cicle Katharsis 2023. Es tracta de la quarta edició d’una programació especial que busca ampliar els marges del que anomenem teatre i qüestiona la seva definició més convencional.

Enguany, el cicle programa sis propostes de formats i temàtiques diverses, tres de les quals ens arriben de fora de l’Estat. I és que aquesta edició, Katharsis s’ha marcat dos propòsits: d’una banda, donar a conèixer al públic català artistes destacats del panorama internacional teatral de difícil catalogació i, d’altra banda, reivindicar les obres d’artistes locals poc convencionals que són poc o gens vistes aquí.

Que podràs veure al Katharsis 2023?

La primera setmana de Katharsis agruparà les propostes internacionals i s’estrenarà amb la instal·lació-performance Happiness (del 19 al 28 de gener), de Dries Verhoeven. El creador i artista visual holandès reflexiona sobre la felicitat i les drogues per mitjà d’una androide que regentarà una “farmàcia” a la plaça Margarida Xirgu, l’accés a la qual serà gratuït.

La seguirà Tête-à-tête (19 al 22 de gener), una proposta immersiva no digital sobre la identitat que el quebequès Stéphane Gladyszewski ha ideat per a un sol espectador per funció. El Lliure recupera aquesta performance que formava part de l’edició passada però que va haver de ser anul·lada per la pandèmia.

Tanca la programació internacional el reputat artista suec Markus Örhn, que visita Barcelona per primera vegada per presentar Domestic Violence (21 i 22 de gener), un muntatge de 5 hores de durada (amb entrada i sortida lliure) que examina la banalitat i la brutalitat de la violència domèstica a partir de dades reals, i amb només dos performers i un piano en escena.

Katharsis seguirà amb tres artistes locals amb recorregut internacional que el Lliure vol recuperar per al públic català. Així ens arriba The Hole & Corner Travel Agency (del 26 al 28 de gener), el projecte site-specific de la creadora Marga Socias, resident a Dinamarca. Socias ens redescobrirà la seu del Lliure a Montjuïc amb una visita guiada en què la realitat històrica i la ficció màgica es barrejaran per construir un nou relat d’aquest espai.

La companyia El Conde de Torrefiel prendrà el relleu amb La Plaza (26 i 27 de gener), un espectacle contemplatiu sobre el pas de la vida en un espai públic amb una quinzena de performers sense rostre en escena. La Plaza només s’ha representat al Grec festival de Barcelona de 2018.

La quarta edició de Katharsis conclourà amb el sopar-performance RAW (el 27 i 28 de gener), ideat pels creadors Laia Fabre i Thomas Kasebacher, de la companyia notfoundyet. Sota el precepte de l’hospitalitat, la proposta reunirà al voltant d’una taula artistes i xefs locals per reflexionar amb el públic sobre el ritus del sopar. El 26 de gener la vetllada comptarà amb l’artista plàstica Marria Pratts i un àpat preparat pel xef Joseba Cruz (del projecte Le Clandestin) i el 28 de gener, el director de cinema Albert Serra s’asseurà entre els comensals d’un menú ideat pels germans Max i Stefano Colombo, xefs del restaurant Xemei.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!