‘Kàtia Kabànova’, una òpera sobre l’alliberament de la dona al Liceu

Redacció

La soprano nord-americana Patricia Racette protagonitza al Gran Teatre del Liceu a partir del pròxim dia 8 de novembre l’òpera Kàtia Kabànova, del txec Leoš Janáček, considerada com una peça de referència de l’alliberament de la dona. Es tracta d’una producció de l’ English National Opera (ENO) i compta amb la direcció d’escena del també nord-americà David Alden i la musical de Josep Pons. Altres cantants que acompanyaran a Racette són el tenor austríac Nikolai Schukoff i la mezzosoprano anglesa Rosie Aldridge.

Fidel al seu estil precís i concís, Leoš Janáček va crear, amb Kàtia Kabànova, un dels títols més sòrdids del seu catàleg operístic, però també una de les obres que retraten més bé la voluntat d’alliberament d’una dona. Un microcosmos centrat en el destí de Kàtia (“De vegades somnio que sóc un ocell”), víctima de Marfa Kabànova, la seva sogra cruel, i que fa de reflex d’un altre macrocosmos, el de la condició humana, lúcidament retratada per Janáčeka la seva òpera més pessimista.

Al llarg d’un espectacle impactant, David Alden s’acosta a aquest clàssic del segle XX amb un naturalisme plàstic que s’endinsa en els referents visuals del totalitarisme soviètic.

El muntatge aprofundeix en el retrat d’una societat disfuncional, marcada per la patologia de l’obsessió i el control sobre l’ésser humà. La soprano nord-americana Patricia Racette és una de les grans cantactrius del moment, gràcies a la seva versatilitat i a l’amplitud del seu repertori. Una intèrpret de referència del paper titular d’aquesta obra mestra.

El muntatge es podrà veure del 8 al 22 de novembre.

Escrit per
Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!