La Beckett anuncia temporada i avança un cicle dedicat al #meetoo

Rubén Garcia Espelta

La Sala Beckett ha avançat part de la nova temporada fins al mes gener. Mantindrà el compromís amb les companyies i professionals que no van poder estrenar espectacles durant el confinament, recupera dos grans èxits de la cartellera i aposta per dos cicles temàtics a partir del gener.

Escena de ‘Todas las flores’ de Bàrbara Mestanza ® Lukas Romero González

Compromís amb les companyies

Com ja s’havia anunciat Todas la flores de Bàrbara Mestanza, thriller feminista que reflexiona sobre temes com la mort o l’existència des de punts de vista invisibilitzats, inaugura la temporada al setembre. Si la pandèmia ho permet, també s’estrenaran finalment: El combat del segle de Denise Duncan i protagonitzada per Armando Buika i Àlex Brendemühl, un duel entre boxejadors que reflexiona sobre el racisme, les conseqüències de l’èxit i la vida; Avinguda Nacional dirigida per Martí Torras i protagonitzada per Josep Julièn; i Karaoke Elusia, un text punyent i arriscat del jove dramaturg Oriol Puig que versa sobre el bullying i el suïcidi juvenil. Més info sobre aquestes obres aquí.

Armando Buika i Àlex Brendemühl en una imatge de promocional d’ ‘El combat del segle’ (c) Kiku Piñol

A més, al febrer, Les Bianchis oferiran Les croquetes oblidades, un espectacle familiar de Clàudia Cedó amb direcció d’Israel Solà que estava a punt d’estrenar-se quan va arribar la pandèmia.

Tornen dos èxits: Les Impuxibles i La Calòrica

La Beckett recupera dos hits de la temporada 2018-19: Suite TOC núm 6 de Les Impuxibles, Judith Pujol i María Velasco, una aproximació poètica a l’estigma de les malalties mentals; i l’èxit de La Calòrica amb la mordaç sàtira política Els ocells. Totes dues produccions àmpliament aplaudides per públic i crítica i han guanyat diversos premis i reconeixements.

Imatge d’escena de ‘Els ocells’ de La Calòrica (c)

Dos cicles: Lluïsa Cunillé i #jotambé, violències de gènere i estructures de poder

L’any 2021, la major part de la programació s’emmarcarà dins dos grans cicles temàtics. A partir del mes de gener, tindrà lloc un cicle dedicat a l’autora Lluïsa Cunillé, dins del qual s’estrenarà El Jardí de la mateixa autora i amb direcció d’Albert Arribas. El segon cicle de la temporada durà per títol #jotambé (#metoo) i estarà centrat a violències de gènere i estructures de poder, tindrà lloc els mesos d’abril i maig.

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La cera puja a l’escenari

La cera puja a l’escenari

Cera i velles cintes de casset. A partir d’aquests dos elements aparentment senzills, Cera: 500 hores de vol comença a enlairar-se per reconstruir fragments de memòries i vides en transformació […]

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

D’entre tots els personatges de la literatura universal que han transcendit la barrera dels segles, el protagonista d’El Misantrop és el més antipàtic. La culpa d’aquesta imatge, però, no és […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!