UN SHAKESPEARE RENOVAT

La Brutal deconstrueix la violència patriarcal a ‘Romeu i Julieta’

La peça, protagonitzada per nom com Emma Arquillué, Nil Cardoner, Albert Baró, Queco Novell o Anna Barrachina, torna al Teatre Poliorama

Redacció

La Brutal recupera aquest el dilluns i dimarts d’octubre el Romeu i Julieta al Teatre Poliorama. Es tracta d’una actualització d’una de les obres més emblemàtiques de Shakespeare en un muntatge dirigit per David Selvas. amb dramatúrgia de Joan Yago i traducció de Yannick García, Premi TeatreBarcelona 21-22 a la Millor Adaptació.

Nil Cardoner i Emma Arquilluué són ‘Romeu i Julieta’. Imatge: Lander Larrañaga

Centrada en conceptes com la passió, la violència, l’amistat, la família i l’amor, aquesta és una versió contemporània que vol fugir del fet anecdòtic i capriciós que té l’amor romàntic i fer-nos més conscients i actius en la recerca d’un nou paradigma: “Romeu i Julieta parla bàsicament de la violència que es duu a terme per mantenir unes estructures heteropatriarcals preestablertes, però també de la violència emprada per trencar i acabar definitivament amb aquestes mateixes estructures”, explica el director del muntatge.

Joan Yago: “Romeu i Julieta és sobretot una història de violència”

Romeu i Julieta és sobretot una història de violència”, explica Joan Yago: “De violència absurda i ancestral entre dues famílies que ni tan sols recorden per què s’odien, de violència dels adults sobre els joves i també, i sobretot, és una història de violència patriarcal”. “Aquesta no és (o no és només) la història d’una jove de cor pur que, moguda per un amor irrefrenable, decideix sortir-se d’un camí marcat per l’odi”, explica el dramaturg: “És la història d’una dona travessant aquest camí molt a pesar seu i arribant a l’únic final possible”.

Romeu i Julieta és un espectacle explicat amb la bellesa de la paraula de Shakespeare, més viva que mai, i que farà reviure la història d’amor més famosa de tots els temps. “Hem decidit pelar-ne capes, despullar el text d’artifici, procurant que brillés amb una resplendor natural”, explica el traductor, Yannick García: “En el text original hi trobem tots els mecanismes dramatúrgics d’un creador genial i també calia fer-los justícia, per això hem procurat buscar aquest equilibri i el resultat és una traducció que pretén ser diàfana, però respectuosa; aclaridora, però carregada de matisos”.

David Selvas: “El que més m’emociona d’aquest text és el crit desesperat per voler canviar les coses”

“El que més m’emociona d’aquest text és el crit desesperat per voler canviar les coses”, diu David Selvas: “Amb la unió de Romeu i Julieta es pot acabar la rivalitat i, per tant, obrir-se un nou escenari on les estructures caduques quedin desterrades. Aquest és el conflicte veritable i profund de l’obra”.

Anna Barrachina i Emma Arquillué en una escena de l’obra. Imatge: Lander Larrañaga

Novetats en el repartiment

Els protagonistes d’aquest Romeu i Julieta (interpretats, de nou, per Nil Cardoner i Emma Arquillué), són dos joves que s’enamoren i posen les seves vides en perill, converteixen el seu amor en un crit desesperat per deixar en evidència l’absurditat de l’odi que enfronta a les seves famílies. Tot explicat amb la bellesa de la paraula de Shakespeare, més viva que mai, i que farà reviure la història d’amor més famosa de tots els temps.

A escena repetiran també Anna Barrachina, Albert Baró, Adrian Grösser i Andrew Tarbet i s’incorporen, com a novetat, cares tan conegudes com Queco Novell, Marc Balaguer i Eudald Font.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La cera puja a l’escenari

La cera puja a l’escenari

Cera i velles cintes de casset. A partir d’aquests dos elements aparentment senzills, Cera: 500 hores de vol comença a enlairar-se per reconstruir fragments de memòries i vides en transformació […]

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

D’entre tots els personatges de la literatura universal que han transcendit la barrera dels segles, el protagonista d’El Misantrop és el més antipàtic. La culpa d’aquesta imatge, però, no és […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!