La lleidatana Marina Guiu s’endinsa en un commovedor monòleg titulat La Muda. Sota la direcció de Raquel Arnaiz, l’espectacle aborda la problemàtica de l’abús sexual infantil, a partir d’una història basada en fets reals, i té com a propòsit fonamental crear consciència i eliminar el tabú social que existeix sobre el tema.
L’espectacle fa un paral·lelisme entre l’erupció del volcà islandès Fagradalsfjall i tot el que passa per la ment i el cos de la protagonista quan comença a recordar l’home que va abusar d’ella durant la infantesa i es planteja denunciar-lo com acte de justícia no només cap a ella sinó cap a la societat i cap a la resta de víctimes que han viscut una situació similar.
A través de l’autoficció, Guiu aborda l’abús sexual infantil, explorant un ampli ventall d’emocions que inclouen el fàstic, la por, el vòmit, la ràbia o la negació de veure’s ella mateixa com a víctima o supervivent. A més, defensa el dret a portar una vida plena i feliç, malgrat totes les adversitats.
Més enllà de l’escena
L’obra va ser concebuda al principi com una creació visual o plàstic, però al 2021 Guiu va decidir abordar-la també des d’una dimensió escènica com una extensió natural de les seves il·lustracions. Aquest projecte es va originar com a resultat de la seva residència artística al Centre Cívic Can Felipa. De fet, durant les representacions a la Sala Fènix, l’artista continuarà desenvolupant i expandint la seva creació amb l’exposició Un agujero entre el esternón y el ombligo.
La producció teatral anirà acompanyada d’altres activitats per al públic com la conversa que es durà a terme el divendres 13 amb Vicki Bernadet, presidenta de la Fundació Vicki Bernadet; o la xerrada que es farà el dissabte 21 amb Nou Cercle, un espai dedicat a l’acompanyament i la prevenció de l’abús sexual infantil.
Més informació, imatges i entrades a: