TV3 estrena a partir del 30 de gener la sèrie Bojos per Molière, una sèrie coral de vuit capítols sobre la vida d’un grup de joves alumnes d’Art Dramàtic que tenen una cosa en comú: la passió pel teatre. Creada i dirigida per Héctor Lozano (creador de títols com Merlí), està protagonitzada per Albert Salazar, Elisabet Casanovas, Ferran Rull, Alejandro Bordanove, Martina Roura i Marc Balaguer, amb la col·laboració especial de Pere Arquillué, Jordi Martínez o Rosa Gàmiz.
La història transcorre durant el primer curs d’aquesta promoció, entre el setembre de 1997 i el juny del 1998, a l’Institut del Teatre de Barcelona. Es tracta d’una història coral de sis alumnes de primer curs d’Art Dramàtic i mostra, en paraules del seu creador, la vida d’uns “joves amb ganes d’aprendre i d’esforçar-se per arribar a viure d’una cosa tan complicada com és el teatre” i els seus problemes que, malgrat ser dels 90, són “vigents avui en dia”.
La sèrie suposarà el debut a la petita pantalla d’Alejandro Bordanova, un habitual dels escenaris que interpretarà a un jove homosexual que busca en el teatre el seu camí cap a la llibertat i la felicitat (Rem). “És una manera d’entrar al teatre des de la televisió”, comenta l’actor. Completen el repartiment principal Albert Salazar (Ferran), Marc Balaguer (Víctor), Ferran Rull (Eloi), Martina Roura (Júlia) i Elisabet Casanovas (Kàtia) qui destaca que “Bojos per Molière és passió, il·lusió i ganes d’aprendre, tot el que fa del teatre, un ofici”. Entre les col·laboracions especials hi haurà noms com Pere Arquillué, Jordi Martínez o l’actriu Rosa Gàmiz, que interpreta a la mare de l’Eloi.
Lozano, creador d’èxits com Merlí, va cursar la carrera de Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, i gràcies a la formació que va rebre es va convertir al cap del temps en guionista de televisió: “Quan escric, tiro molt cap a mi i em baso en coses que he viscut, però tampoc és una sèrie autobiogràfica”, comenta l’autor i director, i afegeix: “Les històries de la sèrie són molt d’amistats, de família, de relacions entre alumnes… És una ficció que tira de la nostàlgia de gent que com jo vam viure aquella època“.
Tota la informació sobre la sèrie i emissions aquí.
Altres sèries i films sobre el món del teatre que et poden interessar
A Playz, el canal digital de contingut jove de RTVE, hi trobareu Ser o no ser, una comèdia dramàtica juvenil ambientada en una classe de batxillerat escènic. Creada i escrita per Coral Cruz, i dirigida per Marta Pahissa, explica la història de Joel, un noi de 16 anys que somia convertir-se en un gran intèrpret, alhora que s’enfronta als reptes del seu recent iniciada transició. El jove actor trans Ander Puig dóna vida al personatge en una de les primeres feines de la seva carrera. L’acompanyen un elenc juvenil de nous valors en què despunten Júlia Gibert, Berta Galo o Lion, als quals se sumen Enzo Oliver, Nil Carbonell, Eduard Torres i Anna Bernal. Amb ells, destaca la presència de l’actriu Anna Alarcón, com la mare del protagonista, i de la veterana Emma Vilarasau, que torna davant la càmera després de gairebé una dècada dedicada exclusivament al teatre, al paper de Carmen, la professora d’interpretació.
A Filmin trobareu El dia del estreno OFF, que explica la història d’una companyia de teatre de Madrid que es prepara per a la seva estrena teatral i reflexiona sobre la força del teatre a la societat i les relacions personals. A la mateixa plataforma trobareu també La sombra del actor (The Dresser), un film històric que explica la història d’un actor shakespearià que s’esforça per mantenir la seva companyia viva durant la Segona Guerra Mundial o Corsets, un curt creat pel també actor Rubén de Eguía sobre el món del teatre i el conflicte entre dues actrius, una consagrada i una altra debutant. No perdeu fil tampoc a treballs com Yeses, Cachada, El triunfo o Las flores del teatro.