La Perla 29, la productora liderada pel director Oriol Broggi, ha presentat les apostes teatrals per aquesta nova temporada tant a la programació de l’espai escènic que gestionen, el Teatre de la Biblioteca de Catalunya, com en les produccions que fan temporada en altres sales de la ciutat.
Dostoievski, Zweig i Goldoni a La Biblioteca de Catalunya
El nou curs teatral comença aquest octubre amb una adaptació d’un gran clàssic: Fiódor Dostoievski. L’actor Andreu Benito protagonitza Orgull, un monòleg en el qual un home tracta de recordar la seva història per acabar enfrontat a la crua realitat de la seva existència. “És un monòleg íntim i proper que convida tant el públic com l’artista a retrobar-se amb l’essència del teatre”, explica Broggi: “El patiment és el motor del personatge”. L’espectacle és una proposta que el mateix actor ha treballat amb el director de La Perla 29 a partir de la traducció catalana del text firmada per Miquel Cabal Guarro.
L’altra gran aposta per aquesta temporada serà Els ulls de l’etern germà, un dilema de Stefan Zweig, que es veurà al febrer del 2023. La Perla 29 recupera el primer muntatge que va fer va 20 anys, una faula vitalista que explica la història d’un personatge a la recerca de la justícia i la llibertat. L’obra estarà protagonitzada per Òscar Muñoz i Xavier Ripoll. A l’estiu del 2023 Broggi apostarà de nou per una nova comèdia de Carlo Goldoni (autor del qui ja han representat L’hostalera). La productora portarà a escena Corallina, la criada amorosa, una comèdia d’embolics amorosos que comptarà amb 10 intèrprets.
‘La trena’ i ‘El Petit Príncep’, dos èxits de La Perla 29
Més enllà de la programació al Teatre de La Biblioteca, La Perla 29 tindrà també altres obres d’èxit en altres teatres de la ciutat. El Teatre Goya ja alberga el que molts ja etiqueten com a èxit de la temporada: La trena, amb direcció de Clara Segura. L’altre gran èxit és l’incombustible El Petit Príncep, amb més de 500 funcions i més de 350.000 espectadors que ja han vist l’espectacle, aquesta adaptació musical d’Àngel Llàcer i Manu Guix del conte de Saint-Exupéry de s’ha convertit en un clàssic nadalenc. Començarà el 5 de desembre a la sala Parl·lel 62 (antiga sala BARTS) i ja es poden adquirir entrades aquí.