La Sala Atrium estrena Una dona en el mirall, un espectacle on es combina el realisme del present amb el món oníric del record. Amb dramatúrgia i direcció de Denise Duncan, el muntatge convida a reflexionar sobre el paper de la dona a la societat actual en contraposició a la dona de la postguerra i qüestiona la construcció del jo femení: “des de la societat, des d’una mateixa, des de l’altre-proper”, en paraules de la seva directora.
Segons han explicat a la roda de premsa, Una dona en el mirall és “un homenatge a les dones que ens van
precedir, a les àvies que van deixar petjada en les nostres vides, que ens van deixar en herència amor, dolor, riure, plor i que, malgrat haver viscut en una època encara més dura per a les dones que la nostra, ens van fer entendre que la vida és el que fas amb ella”.
El text està inspirat lliurement en els records personals i les vivències de les seves dues actrius protagonistes, Anna Farriol i Anna Massó: “ens interessava parlar de com tot és cíclic i tot torna i de com les coses no han canviat tant com ens pensem. No és, exactament, la nostra història però té molt de la relació real que vam tenir amb les nostres àvies”, han explicat.
Es tracta, en definitiva, de la història de quatre dones que no acaben de trobar el seu lloc a la societat, però tampoc el troben en si mateixes. Les àvies per la pressió de l’ull extern, les nétes per l’autocensura. Com si veiéssim les seves vides en un mirall, potser la història que ens expliquen sigui un reflex distorsionat. Segons Duncan, han volgut posar el focus “a la relació amb les àvies perquè la relació amb elles és diferent de la relació que s’estableix amb una mare, generalment”.
Una dona en el mirall es podrà veure a la Sala Atrium del 31 d’octubre al 18 de novembre.