La Sala Beckett comença el 2021 amb un cicle dedicat a Lluïsa Cunillé

Redacció

La Sala Beckett comença l’any amb un cicle dedicat a la dramaturga Lluïsa Cunillé. Organitzat amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el monogràfic té per objectiu posar en valor una de les figures més originals i innovadores de la literatura dramàtica d’avui en dia a Catalunya amb una mirada “descontaminada d’estereotips, tòpics i llocs comuns, una mirada valenta que parla de la dificultat de mantenir una posició ètica en un món cada vegada més comprensible”, segons afirma el director de la sala del Poblenou, Toni Casares, i afegeix: “Aquesta mirada poètica i personal és una invitació a parar-nos un moment i reflexionar sobre el nostre paper, el nostre grau de responsabilitat respecte al món i les maneres com el vivim”.

El cicle inclourà tres espectacles, lectures dramatitzades i diferents xerrades fins al 14 de febrer.

Al teatre: El Jardí, Els Subornats i Piedra y encrucijada

La primera estrena teatral serà El Jardí, que dirigirà Albert Arribas fins al 31 de gener. L’obra explica la història de dues antigues companyes d’escola, interpretades per les actrius Màrcia Cisteró i Antònia Jaume, que es troben en una casa amb jardí. Una trobada aparentment rutinària amb un detonant que obrirà velles ferides.

Els subornats, es podrà veure del 19 de gener al 14 de febrer. Es tracta de l’últim text de Cunillé escrit expressament per als actors de La Ruta 40, Alberto Díaz, Xavier Ripoll, Albert Prat, Sergi Torrecilla, Jaume Ulled i la participació de l’actriu Àurea Márquez. Amb aire de cinema negre, l’obra parteix de la història de quatre personatges que es troben de manera clandestina a la cabina de projecció d’un cinema decadent per parlar-nos sobre mons irrecuperables i d’aquelles decisions que posen en perill el nostre benestar.

La Companyia Hongaresa de Teatre, fundada per la mateix Cunillé amb Paco Zarzoso i Lola López interpretarà del 21 al 31 de gener Piedra y encrucijada. L’obra és un gran manifest poètic d’amor al teatre que ens parla dels conflictes generacionals, les relacions entre pares i fills i les decisions vitals.

Lectures dramatitzades, conferències i taules rodones

Al llarg del Cicle s’han programat les lectures dramatitzades La nit, amb direcció de Lurdes Barba i amb un repartiment format per Lina Lambert, Àurea Márquez, Albert Prat i Manel Barceló; Saturnal, amb direcció de Jordi Prat i Coll i amb un repartiment format per Míriam Alamany, Clara Altarriba, Laura Conejero, Oriol Guinart, Juanjo Puigcorbé, Ferran Rañé, Carme Sansa, Jacob Torres i Pau Vinyals i Barcelona, mapa d’ombres, amb direcció d’Alícia Gorina i amb Roser Batalla, Melanie Catan, Oriol Genís, Oriol Guinart, Maria Pau Pigem i Pau Vinyals.

També tindràn lloc diferents taules rodones i conferències all voltant de la figura de l’autora. Tota la informació la trobareu aquí.

Qui és Lluïsa Cunillé?

Durant tres anys, Lluïsa Cunillé va participar en els seminaris de dramatúrgies textuals impartits per José Sanchis Sinisterra a la Sala Beckett de Barcelona. Entre obres originals i dramatúrgies, ha estrenat una cinquantena de muntatges teatrals.

Entre les seves obres destaquen Rodeo (1992), Privado (1998), La cita (1999), Passatge Gutenberg (2001), Barcelona, mapa d’ombres (2004),Ocissió (2005), Après moi, le déluge (2007), El carrer Franklin (2015) i Islàndia (2017).

Va ser la primera dona en rebre el Premio Nacional de Literatura Dramática del Ministerio de Cultura (2009), però també ha rebut, entre altres el Premi Born (2010 i 1999), el Premi Lletra d’Or (2008), el Premi Nacional de Teatre de la Generalitat de Catalunya (2007) i el Premi Ciutat de Barcelona (2004).

L’any 2005 va fundar amb Paco Zarzoso i Lola López la Companyia Hongaresa de Teatre, i el 2008, amb Xavier Albertí i Lola Davó, la resident del Teatre Lliure de Barcelona. Actualment, forma part del comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya i serà la primera autora viva en estrenar una obra a la Sala Gran amb L’Emperadriu del Paral·lel.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La màgia del teatre en família

La màgia del teatre en família

El 2025 arriba carregada de propostes que aposten per apropar el món del teatre als més petits amb propostes innovadores que transmeten valors com la solidaritat, l’empatia, la creativitat i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!