NOVA TEMPORADA

La temporada de La Beckett: una aposta per les històries contemporànies

Jordi Casanovas, David Trueba, Laura Aubert, Pau Masaló o Llàtzer Garcia són alguns dels noms protagonistes de la nova programació

Redacció

La Sala Beckett inaugura la temporada 2024-25 amb una aposta decidida per les històries de la contemporaneïtat, posant el focus en el teatre català contemporani de qualitat, el compromís amb l’autoria dramàtica i la seva promoció a escala internacional.

‘BioLògica’ de Sixto Paz Produccions

La programació comença aquesta mateixa setmana amb BioLògica, de Sílvia Navarro Perramon, en una coproducció amb Sixto Paz, dirigida per Pau Roca i amb un repartiment format per Clàudia Benito, Victòria Pagès i Mar Ulldemolins. El dramaturg argentí Sergio Boris també debuta a la Beckett amb Euforia y desazón, un espectacle de la companyia resident d’aquesta temporada, El Eje, que explora els alts i baixos de la condició humana amb humor i tragèdia.

També et pot interessar: Tres perspectives sobre la vida contemporània a La Beckett

Més endavant, la Beckett estrenarà la seva primera producció pròpia: Del fandom al troleig. Una sàtira del bla, bla, bla, de Berta Prieto, un relat sobre l’overthinking de la Generació Z interpretat per Belén Barenys, Roser Dresaire, Judit Martín, Irene Moray i Laura Roig. La programació continuarà a la primavera amb Expulsió, una nova obra de Pau Miró, dirigida per Toni Casares amb Anna Alarcón, Montse Germán, Xavi Sáez i Mia Sala-Patau, un retrat cru i punyent sobre la lluita per la dignitat en un context de marginació i desemparament. A més, al gener, tornarà a l’escenari Cacophony, de Molly Taylor, després d’exhaurir entrades la temporada passada.

‘La cuina’, al nova producció de Pirates Teatre

També passarà per la Beckett obres estrenades al Temporada Alta, com Allà lluny hi ha una caseta, de Jordi Casanovas, una història de terror inspirada en el cinema de gènere dels anys 80; Bartleby, de Llàtzer Garcia, un monòleg que aborda l’apatia i la resistència passiva interpretat per Albert Prat basat en la novel·la de Herman Melville; i, per Nadal, Los guapos, la primera peça teatral de David Trueba, que ironitza sobre les convencions socials, i La cuina, una adaptació de Laura Aubert de l’obra homònima d’Arnold Wesker, amb la companyia Els Pirates.

Noves veus a La Beckett

La temporada també donarà veu a nous talents com Pau Masaló, que presentarà Tres porques durant la seva residència amb El Eje, i Núria Corominas Pérez, que debuta en solitari amb Un xai ha creuat el desert. A més, dues obres que van ser lectures dramatitzades als passats obradors d’estiu, L3 Fontana, de Roser Vilajosana Sesé, i La cadena del fred, de Yaiza Berrocal Guevara, arribaran per primera vegada a l’escenari de la Beckett.

La temporada inclou, a més, diverses propostes de creació com Dama Dictadura de la companyia mallorquina Hermanas Picohueso, dins el festival Escena Poblenou; Nunca se voló tan bajo, un concert-instal·lació de Carlos de Castellarnau; i And here I am de Hassan Abdulrazzak, interpretat per Ahmed Tobasi, una producció de The Freedom Theatre amb el suport de l’Associació Catalana per la Pau.

Consulta tota la programació de Sala Beckett aquí.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!