COMÈDIA

‘La tendresa’ de Alfredo Sanzol fa l’estiu al Teatre Poliorama

Redacció

La tendresa, el text escrit i dirigit per Alfredo Sanzol que ha triomfat a Madrid, torna en català al Teatre Poliorama. Aquesta comèdia, coproduïda per Dagoll Dagom i T de Teatre, està inspirada en l’univers shakespearià i parla de la impossibilitat de protegir-se del mal que pot provocar l’amor: “M’encanta de Shakespeare l’estructura, els girs que dóna a l’acció, com és capaç de moure diverses trames i com aquestes al final s’uneixen resolent la història”, comenta l’autor durant la presentació davant els mitjans de comunicació.

Laura Aubert, Marta Perez, Jordi Rico, Ferran Vilajosana, Anna Castells i Albert Prat protagonitzen ‘La tendresa’

L’obra narra la història de dues famílies que decidiexen anar a viure a una illa deserta per no conviure amb persones del sexe contràri: una reina i les seves dues filles i un llenyataire amb el seus dos fills. El muntatge, que manté la posada en escena i la música de la versió madrilenya, compta amb la traducció de Joan Lluís Bozzo i compta amb un repartiment d’actors catalans integrat que repeteix experiència amb Laura Aubert, Javier Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico, Ferran Vilajosana i incopora dues cares noves, Anna Castells i Albert Prat.

“És una comèdia que pòt funcionar molt bé: és intel·ligent i, a la vegada popular”, comenta la productura executiva de Dagoll Dagom, Ana Rosa Cisquella. L’espectacle pren el títol de La Tendresa perquè parla de la força i la valentia per expressar l’amor: “La tendresa és la manera a través de la qual l’amor s’expressa, amb actes com l’escolta, les carícies, la comprensió i l’espera… és allò que cerquen els personatges”, ha afegit l’autor.

Gran admirador de l’obra de Shakespeare, Sanzol ha intentat transmetre en el muntatge alguns dels trets que carcaterístizen l’obra del dramaturg anglès: “M’encanta l’estructura del textos de Shakespeare, els girs que dóna a l’acció, com és capaç de moure diverses trames i com aquestes al final s’uneixen per resoldre la història”. “Són personatges amb un caràcter vitalista i que és mou pels mateixos impulsos que els éssers humans: no tenen por de perseguir els seus desitjos”, afegeix l’escriptor i director.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!