COMÈDIA

‘La tendresa’ de Alfredo Sanzol fa l’estiu al Teatre Poliorama

Redacció

La tendresa, el text escrit i dirigit per Alfredo Sanzol que ha triomfat a Madrid, torna en català al Teatre Poliorama. Aquesta comèdia, coproduïda per Dagoll Dagom i T de Teatre, està inspirada en l’univers shakespearià i parla de la impossibilitat de protegir-se del mal que pot provocar l’amor: “M’encanta de Shakespeare l’estructura, els girs que dóna a l’acció, com és capaç de moure diverses trames i com aquestes al final s’uneixen resolent la història”, comenta l’autor durant la presentació davant els mitjans de comunicació.

Laura Aubert, Marta Perez, Jordi Rico, Ferran Vilajosana, Anna Castells i Albert Prat protagonitzen ‘La tendresa’

L’obra narra la història de dues famílies que decidiexen anar a viure a una illa deserta per no conviure amb persones del sexe contràri: una reina i les seves dues filles i un llenyataire amb el seus dos fills. El muntatge, que manté la posada en escena i la música de la versió madrilenya, compta amb la traducció de Joan Lluís Bozzo i compta amb un repartiment d’actors catalans integrat que repeteix experiència amb Laura Aubert, Javier Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico, Ferran Vilajosana i incopora dues cares noves, Anna Castells i Albert Prat.

“És una comèdia que pòt funcionar molt bé: és intel·ligent i, a la vegada popular”, comenta la productura executiva de Dagoll Dagom, Ana Rosa Cisquella. L’espectacle pren el títol de La Tendresa perquè parla de la força i la valentia per expressar l’amor: “La tendresa és la manera a través de la qual l’amor s’expressa, amb actes com l’escolta, les carícies, la comprensió i l’espera… és allò que cerquen els personatges”, ha afegit l’autor.

Gran admirador de l’obra de Shakespeare, Sanzol ha intentat transmetre en el muntatge alguns dels trets que carcaterístizen l’obra del dramaturg anglès: “M’encanta l’estructura del textos de Shakespeare, els girs que dóna a l’acció, com és capaç de moure diverses trames i com aquestes al final s’uneixen per resoldre la història”. “Són personatges amb un caràcter vitalista i que és mou pels mateixos impulsos que els éssers humans: no tenen por de perseguir els seus desitjos”, afegeix l’escriptor i director.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La diversitat assalta els espais d’humor

La diversitat assalta els espais d’humor

Recordeu els famosos “Chistes de mariquitas” de l’Arévalo? Fins fa poc, aquesta era l’única referència per a molts barcelonins quan els parlaven de comèdia amb perspectiva LGTBIQ+. L’escena de comèdia, […]

Llegir teatre: opcions, novetats i recursos

Llegir teatre: opcions, novetats i recursos

Tot i que el teatre està pensat per ser viscut sobre l’escenari, la lectura de textos dramàtics obre una porta privilegiada a la intimitat de la paraula escrita. Llegir teatre […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!