La Zaranda torna a Barcelona amb ‘El desguace de las musas’

Redacció

Gabino Diego s’ha sumat a La Zaranda en el seu nou espectacle El desguace de las musas, un peça teatral en la qual la companyia andalusa ressuscita l’esperit decadent i bohemi d’antres ja desapareguts per a “dignificar el món de la revista i les varietés”, segons l’autor de l’obra, Eusebio Calonge.

El muntatge, que estarà al Teatre Romea del 6 al 24 de març, està inspirat en el desaparegut Bodega Bohemia de Barcelona, un local situat en el cor del ‘barri xinès’ on coincidien artistes en l’ocàs amb principiants transgressors.

En roda de premsa, Gabino Diego s’ha mostrat satisfet de la seva primera col·laboració amb La Zaranda, una companyia que coneix i admira des de fa 25 anys però amb la qual fins ara no havia pogut concretar una col·laboració sobre l’escenari. “Fa 25 anys Eusebio em va dir ‘quan oblidis que ets Gabino Diego podràs actuar amb nosaltres’, i sembla que ja he passat el purgatori necessari”, ha bromejat.

El desguace de las musas és una al·legoria d’una cultura apuntalada que espera l’enderrocament, situada en un antre lúgubre infestat per les rates, on un nucli d’artistes aïllats i a contra corrent resisteixen, esgotats, entre la resignació i el rancor, sense cap heroisme, més aviat a la mercè d’una època que renúncia al fet poètic”, ha explicat Calonge. El seu objectiu és “dignificar a aquests artistes tan fora del que convencionalment entenem per cultura” i afavorir que “torni a fluir el teatre popular, que és un afluent del teatre actual, tan saturat de modernitat”.

Gabino Diego, Inma Barrionuevo, Francisco Sánchez, Gaspar Campuzano i Enrique Bustos conformen el cor de cupletistas que assagen rudimentàries coreografies “amb la ganyota de la mort amagada després del maquillatge”.

Escrit per
Articles relacionats
La cera puja a l’escenari

La cera puja a l’escenari

Cera i velles cintes de casset. A partir d’aquests dos elements aparentment senzills, Cera: 500 hores de vol comença a enlairar-se per reconstruir fragments de memòries i vides en transformació […]

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

D’entre tots els personatges de la literatura universal que han transcendit la barrera dels segles, el protagonista d’El Misantrop és el més antipàtic. La culpa d’aquesta imatge, però, no és […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!