El consistori d’Ada Colau comprarà El Molino i el convertirà en un equipament municipal amb gestió publicoprivada. L’adquisició s’ha anat negociant des de fa temps i es farà efectiva per un valor que gira al voltant dels 6 milions d’euros.
Aquest mític cafè-concert del Paral·lel va obrir les portes l’any 1898, amb el nom de Pajarera Catalana, l’any 1910 va canviar el nom pel de Petit Moulin Rouge fins que, amb l’arribada de la dictadura franquista el1939, es va rebatejar com El Molino. L’any 1997 el teatre va tancar sense saber encara si algun dia es tornaria a obrir. L’any 2010, després d’una reforma integral impulsada per l’empresa Ocio Puro i l’empresària Elvira Vázquez, El Molino va reobrir com una sala de music-hall i restaurant. Des de fa mesos l’equipament estava a la venda i arrossegava serioses dificultats econòmiques i la pandèmia han acabat de donar el cop de gràcia.
“Havíem de salvar El Molino per evitar que passés el que ha passat amb altres equipaments i que caigués en mans de fons voltor o d’interessos privats que el desvirtuessin“, ha l’alcaldessa Ada Colau. En els mesos vinents se celebrarà un concurs públic per escollir la direcció de l’espai, que es preveu que obri l’any 2022. El nou Molino, segons l’Ajuntament, serà “una casa de cultures” que combinarà diferents disciplines des de les arts escèniques més tradicionals o l’humor, passant per les més trangressores o contemporànies, la cultura audiovisuals, el teatre de petit format o la cultura gastronòmica.
El pla presentat avui per l’Ajuntament també inclou en aquest pla municipal de cultura l’obertura de la Casa de la Música de Barcelona (actualment sala BARTS) i el futur Teatre Arnau, que va tancar portes l’any 2000 i que encara no té dotació pressupostària per rehabilitar-lo.