L’Escena Poblenou es compromet amb la creació, la reflexió i el públic

Redacció

Donar suport a la creació, vetllar per implicar els més joves en les arts escèniques, oferir visiblitat a les dones artistes i mantenir el vincle amb el territori, el barri que l’acull. Aquests són els objectius del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, que enguany arriba a la seva 14a edició. Un festival amb una programació innovadora, arriscada i compromesa que vol generar diàleg amb el públic.

TEATRE_BARCELONA-escena_poblenou-REVISTA_1

Si durant aquest cap de setmana trobeu gent pel Poblenou amb rul·los al cap, seguiu-los. Segurament seran artistes, voluntaris o organitzadors de l’Escena Poblenou i us conduiran cap a algun dels molts espectacles que es podran veure al carrer o sales del barri. Quan hi arribeu, hi trobareu noves dramatúrgies, teatre, circ, dansa, projectes artístics de comunitat, debats o performances.

ELS PROJECTES: EMBRIONS, + DONES, TERRITORI, EDUCACIÓ I JOVES

“L’Escena Poblenou no és un festival d’exhibició, és un festival de projectes” diu Sergi Estebanell, responsable juntament amb Ada Vilaró de la seva creació ara fa 14 anys. “El nostre objectiu és estar al costat de l’artista i establir complicitats amb les entitats que els recolzen”. Amb aquest esperit arriba per segon any el Projecte Embrions, que vol donar a conèixer iniciatives que estan en estat de gestació i que en un futur esdevindran projectes escènics o el Projecte Escena +Dones, que ofereix un espai de visibilitat, exhibició i reflexió de les dones a escena. Algunes de les artistes que hi participen són Diana Gadish, Les Estampades o Ocells al Cap. A més a més, també s’hi mostraran espectacles com El cuaderno de bitácora i Menar, que han gaudit de beques i residències de creació artística.

Però més enllà del sector, el festival també advoca per obrir-se al públic i integrar-se al territori. Així, durant tot l’any també té el Projecte Educació i Joves en marxa, que vetlla per implicar els més joves en els processos de creació i que “l’escena comenci a l’escola” i el Projecte Territori, vinculat amb la singular història del barri del Poblenou. L’Institut Quatre Cantons hi presentarà el seu taller GEOCOCO, mentre que Niko&Berto mostraran la seva instal·lació I-GUA, que han fet en col·laboració amb una entitat de salut mental i el Casal de la Gent Gran.

ELS KAMCHÀTKA TORNEN A CASA

Dones i homes d’abrics llargs i maleta vella també envairan el Poblenou. Recent tornats de Corea i amb la mirada posada a la gira nord-americana, després de nou anys de companyia i bolos a més de 25 països, la Cia Kamchàtka, creada arran d’un taller a la primera edició del festival, portarà un dels seus espectacles a Barcelona. Fugit, que ja té totes les entrades exhaurides, és un dels espectacles més destacats del festival d’enguany, tant a nivell artístic com perquè, per desgràcia, amb la crisi dels refugiats està més d’actualitat que mai.

El circ contemporani dels Animal Religion i l’humor del clown Pere Hosta, a més de propostes infantils com Adiós bienvenida, completen la programació.

REFLEXIÓ AL VOLTANT DE L’ESCENA, L’ACTIVISME I EL PÚBLIC

“Volem crear punts de trobada entre artistes, programadors, públic fidel i gent del barri que es troba les actuacions al mig del carrer. Generar cultura per qui la va a buscar, i qui no”, diu Ada Vilaró. És per això que hi haurà gran part de la programació al carrer, però també les xerrades. El festival comptarà amb diverses activitats paral·leles com xerrades adreçades a professionals i al públic general, sobre creació i públics amb l’Associació d’Espectadors i el portal Recomana.cat i sobre art i activisme social amb l’activista Esther Vivas i el director de la Sala Beckett, Toni Casares.

Podeu veure tota la programació aquí.

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!