La nostra Champions teatral

Mercè Rubià

Aquesta setmana arriba la primera jornada de la Lliga de Teatre impulsada per Sixto Paz. Ens n’han explicat tots els detalls damunt la gespa del camp de l’Europa.

TEATRE_BARCELONA-Lliga_teatre-REVISTA_2

Timó d’Atenes de La Brutal, La Pols de la Cia. Arcàdia, El llarg dinar de nadal de La Ruta 40 i Triologia Mozart de Dei Furbi. Aquesta podria ser la nostra Champions -teatral- particular (parafrasejant l’obra de Cristina Clemente), però no ho és. És l’alineació de la primera Lliga de Teatre impulsada per Sixto Paz. Una lliga que, tot i que està formada per obres i companyies de primera divisió, el que pretén és fer-se amb l’esperit de les lliguetes amateurs que es juguen entre amics.

“Quan el mes de desembre, gelat de fred, em veig al camp jugant a futbol 7 -que odio- penso, vols dir que sóc aquí pel futbol?” explica un dels Sixto que sempre barrina (taquilla inversa, Trivial-postfunció de Pulmons…) i un dels cervell d’aquesta lliga, David Costa. I és que en David, que juga a futbol amb el també Sixto Pau Roca, té clar que allò important no és el partit, sinó assegurar-te que, un cop la setmana, et trobes amb els teus amics, fas una activitat conjunta i després te’n vas a fer una cervesa. Ara es tracta de traslladar aquest esperit al teatre. El funcionament és senzill, només cal fer un grup, apuntar-se mitjançant l’APP de la Lliga, pagar els 45€ que permeten veure les quatre obres i presentar-se al teatre. Els Sixto s’encarreguen de comprar les entrades i organitzar el pre i post funció.

De fet, un dels objectius de la Lliga és millorar l’experiència de l’espectador, tan abans com després de l’obra. És per això que volen predisposar l’espectador a allò que ha de veure enviant-los algun detall a través de l’APP del mòbil i continuar l’experiència teatral en finalitzar l’obra. Una de les maneres serà que cada grup contesti el Trivial a través de l’APP, i l’altra quedant-se, després de contestar-lo, al postfunció que es farà al teatre o a un bar proper. Si l’equip opta per quedar-se a l’activitat preparada per la Lliga, podrà parlar amb la companyia de l’obra i intercanviar l’opinió amb els altres equips. I qui sap, diuen, si així això de la “lliga” agafarà també una doble connotació i es convertirà en un “singles”.

TEATRE_BARCELONA-lliga_teatre-REVISTA_4 copia

COOPERACIÓ ENTRE COMPANYIES

Els Sixto també pretenen fer un salt qualitatiu per a les companyies i eliminar, a través d’iniciatives com aquestes, alguns intermediaris que “no es poden permetre” perquè, asseguren, fan que “els números siguin molt més difícils de quadrar”. A més d’aportar una eina més a les companyies joves que s’estan reunint per tal de treballar en xarxa i recolzar-se mútuament, a més de trobar formules per relacionar-se amb el públic d’una manera més directa. Una de les primeres accions és la creació de la T-5, una targeta que rebran els espectadors que vagin a veure Arbres, La Pols, Delikatessen Concert, El llarg dinar de Nadal i Desdèmona amb la voluntat que el públic circuli per les diferents obres i que donarà accés a un petit obsequi per part de cada companyia.

PROGRAMACIÓ DE LES JORNADES

Tot i que la Lliga (que té una jornada dimecres i una dijous) ha començat aquesta setmana, encara sou a temps d’apuntar-vos-hi. La primera jornada, degut al reduït aforament de la Sala Flyhard, tenia una limitació de 45 assistents per funció i tenia les places exhaurides, però encara en queden algunes per a les properes sessions. I si per aquesta Lliga no us ho podeu muntar, no patiu perquè “segur que n’hi haurà una segona”. I encara més, si tot va bé, en un futur “la idea és que n’hi hagi més d’una de simultània”, ens diuen.

Ja ho sabeu, a jugar!

1a JORNADA (29/30 d’octubre)

La Pols Cia. Arcàdia a la Sala Flyhard

2a JORNADA (12/13 de novembre)

Timó d’Atenes Cia. La Brutal a la Biblioteca de Catalunya

3a JORNADA (26/27 de novembre)

El llarg dinar de Nadal Cia. Ruta 40 al Círcol Maldà

4a JORNADA (17/18 de desembre)

Trilogia MozartCia Dei Furbi a La Seca

TEATRE_BARCELONA-Lliga_teatre-REVISTA_1

Text i fotografies: Mercè Rubià

Escrit per

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
La cera puja a l’escenari

La cera puja a l’escenari

Cera i velles cintes de casset. A partir d’aquests dos elements aparentment senzills, Cera: 500 hores de vol comença a enlairar-se per reconstruir fragments de memòries i vides en transformació […]

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

D’entre tots els personatges de la literatura universal que han transcendit la barrera dels segles, el protagonista d’El Misantrop és el més antipàtic. La culpa d’aquesta imatge, però, no és […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!