CARTES D'AMOR

Lloll Beltran i Àlex Casanova parlen d’amor i soledat a la Sala Versus Glòries

Marc Rosich adapta l'obra d’A.R Gurney, guanyadora d'un Pulitzer, la direcció recau en Jordi Andújar i la música en Marc Sambola

La Sala Versus Glòries recupera Cartes d’amor, una obra d’Albert Ramsdell Gurney, protagonitzada per Lloll Bertran i Àlex Casanovas. Una comèdia romàntica, guanyadora d’un Premi Pulitzer, adaptada per Marc Rosich, que comparteix direcció amb Jordi Andújar, i que compta amb la música de Marc Sambola.

En paraules del mateix autor: “Cartes d’amor rep el seu poder pel fet que els seus dos amants estan confinats dins de les lletres” i és que es tracta d’una crònica de la relació epistolar d’una parella al llarg de les seves vides. A través d’aquestes cartes sabem de les seves esperances i ambicions, dels seus somnis i decepcions, victòries i derrotes, de l’amistat incondicional i la passió dels eterns amants. “Són dos personatges molt diferents, no podrien viure juntes, però necessiten sentir-se prop una de l’altra”, explica Lloll Bertran: “és un retrat de la vida que parla d’emocions que tots hem sentit en algun moment”. Una història basada en la intimitat i complexitat dels sentiments que parla de les diferents formes d’amor i de la fragilitat de l’ésser humà davant la soledat.

Una de les novetats, respecte a l’original, és que aquesta versió inclou un espai musical creat per Marc Sambola.”La música de Sambola és el motor que marca el ritme de la història que hi ha entre els personatges”, explica Jordi Andújar. “Ens hem donat el gust que la Lloll canti alguna cançó”, diu Sambola.

Un Pulitzer interpretat per grans noms de la història de la interpretació

L’autor novaiorquès té publicades més d’una quarantena d’obres, però Cartes d’amor és precisament la que li ha donat més èxits: estrenada el 1988, ha estat traduïda a més de trenta llengües, va ser finalista dels Premis Pulitzer de Teatre el 1990 i s’ha convertit en un autèntic clàssic modern que encara avui es representa en teatres de tot el món. L’obra va fer el salt a Nova York i amb el temps es va convertir en un clàssic de l’off Broadway. La parella protagonista d’aquestes cartes ha estat interpretada per Paul Newman o més recentment per Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick també ha estat protagonitzada per Charlton Heston, Sigourney Weaver i Jeff Daniels, Elizabeth Taylor, Liza Minelli, Tom Hanks o Gérard Depardieu.

Gérard Depardieu va interpretar ‘Love Letters’ al Festival Castell de Peralada 2014

A Catalunya es va representar per primera vegada a Barcelona l’any 1993 al Teatre Borràs, protagonitzada per Pep Munné i Sílvia Munt amb direcció de Josep Costa, i al 2017 vam veure una versió al Teatre Poliorama dirigida per David Serrano amb Julia Gutiérrez Caba i Miguel Rellán.

Catalogada com una de les millors peces teatrals de la segona meitat del segle XX,la podrem gaudir a la Sala Versus Glòries fins l’11 de desembre. Més informació, entrades i imatges a:

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!