TEATRE CLÀSSIC

Lluís Homar rejoveneix una comèdia clàssica de Lope de Vega

'La discreta enamorada' protagonitzada per Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico i Lluís Homar arriba al Teatre Romea fins al 4 de juny

Redacció

Lope de Vega va destacar com un talentós comediògraf dedicat a explorar el tema de l’amor a les seves obres. La seva destresa per retratar personatges profunds sense perdre el control de l’escena, la seva habilitat per descriure un món ple d’enganys i la seva valentia per qüestionar les estrictes normes morals i socials del seu temps, van assolir el punt culminant durant l’anomenat Siglo de Oro amb peces com La discreta enamorada, escrita el 1604. La Compañía Nacional de Teatro Clásico dirigida, des del 2019, per Lluís Homar torna al Romea, després de triomfar amb Lo fingido verdadero, amb aquesta gran comèdia de la literatura clàssica, i un elenc de 12 joves actors i actrius.

La discreta enamorada explica la història de Fenisa, una dona que lluita per fer valer el seu amor cap a Lucindo, qui desconeix els sentiments. Una història aparentment senzilla que s’embolica quan la protagonista es veu obligada a contraure un matrimoni concertat, per raons econòmiques, amb el capità Bernardo, un home molt més gran que ella.

“És una fascinant comèdia d’embolics, amb una profunditat i complexitat de caràcters inaudita que l’han convertit en una de les grans creacions de Lope de Vega”, afirma Homar, qui encarna també un dels personatges al costat d’un elenc format per Montse Diez i 12 joves artistes: “És una obra molt adient per fer-la amb una companyia jove perquè els protagonistes són joves i, a més, és molt oportuna ja que reivindica l’amor com a agent de canvi de la realitat”.

Una comèdia sobre la força de l’amor i el desig

“L’autor ens parla d’un desig que continua necessitant l’amor i l’honor”, explica el director de La discreta enamorada: “Un desig amb una força inaudita que farà que la protagonista s’enfronti a tot allò que vulgui impedir aquesta força inevitable, vital i alliberadora de les seves potències”.

La música pren protagonisme a la posada en escena interpretada en directe durant la representació pel jove elenc d’actrius i actors de la Jove Companyia Nacional de Teatre Clàssic. La composició musical signada per Marc Servera ha estat fruit del treball de laboratori durant els seis mesos de formació de la companyia i inclou una versió del tema Vestida de nit, de Silvia Pérez Cruz.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!