El monòleg, basat en la novel·la de Philippe Claudel, s’ha estrenat a diferents ciutats europees sota la direcció del belga Guy Cassiers. Un text que s’adapta a la llengua, la cultura i la personalitat de l’actor que l’assumeix: a Catalunya, Lluís Homar.
La versió teatral de La néta del senyor Linh aborda un dels grans reptes amb què s’enfronta Europa en aquest moment: els refugiats. Sol dalt de l’escenari, Lluís Homar interpreta tots els papers del muntatge -el narrador, el senyor Linh i el senyor Bark- alhora que es converteix en director d’escena per orquestrar tots els recursos escènics -acció dramàtica, paraules, imatges, música, so i projeccions.
Canviar el repartiment en cada territori on es representa l’espectacle és una de les claus de l’èxit: “La temàtica dels desplaçats per força té un impacte diferent en cada país, segons les sensibilitats polítiques i històriques de la zona, i evoluciona cada vegada que canvia de llengua i d’actors, tot creant diversos relats europeus que dialoguen entre ells”, diu Guy Cassiers. També afirma que “Lluís Homar és un actor intel·ligent, amb una experiència cinematogràfica i una calidesa que ha donat un valor afegit al text”.
L’espectacle, una coproducció del festival Temporada Alta i el Teatre Lliure, es podrà veure a la sala de Montjuïc del 13 al 30 de desembre.
El mateix dia de l’estrena, s’inaugurarà l’exposició Camerinos de Sergio Parra, tant a Montjuïc com a Gràcia. Un projecte realitzat durant més de 15 anys amb retrats d’intèrprets que es preparen per sortir a escena, des d’Anna Lizaran fins a Ralph Fiennes.