TEATRE AKADÈMIA

Lluís Soler i Xavier Boada protagonitzen ‘El Papa’ d’Anthony McCarten

L'espectacle, dirigit per Guido Torlonia, es podrà veure fins al 4 de desembre

El Teatre Akadèmia de Barcelona estrena la seva primera producció pròpia de la temporada: El Papa, una adaptació en català de l’obra teatral homònima del dramaturg i guionista neozelandès Anthony McCarten. L’espectacle, dirigit per Guido Torlonia, estarà en cartell fins al 4 de desembre.

Imatge: Felipe Mena

Lluís Soler i Xavier Boada encarnen als dos pontífexs amb visions oposades: l’ultraconservador Benet XVI i el reformista Francesc. Tots dos intentaran, al llarg de la història, representar la funció simbòlica del pontificat, és a dir, decidir què és i què no és pecat. El guió de McCarten, que va ser portat a la gran pantalla per Fernando Meirelles amb Anthony Hopkins i Jonathan Pryce com a protagonistes (The Two Popes, 2019), explica la trobada que va tenir lloc entre aquestes dues figures, un fet insòlit a la història del Vaticà, des d’un context íntim i mostra com dos homes de fe s’enfronten a una decisió difícil que determinarà el futur de l’Església catòlica des de dues perspectives contraposades. Els protagonistes hauran d’escollir entre abandonar els càrrecs i retirar-se a una vida de pregària i meditació o ocupar la posició més determinant de la comunitat cristiana.

“Els dos personatges són molt complexos, perquè més enllà de la màscara o el vestit de Papa, cardenal o de representant de l’Església catòlica que signifiquen, hi ha dues grans humanitats al darrere”, explica Xavier Boada, que encarna a l’actual Papa Francesc, conegut també com Cardenal Bergoglio: “Són dues persones amb unes profunditats humanes considerables”.

Imatge: Felipe Mena

Una mirada humana

La peça recull també es basa en informació i les fonts que el propi autor va recopilar en un assaig prèvi a la l’obra teatral. “L’autor ja va fer molta feina de recerca sobre les vides dels papes”, explica Torlonia: “En aquest cas el context que proposem és la una visió més íntima sobre la trobada entre aquest dos personatges coneguts per tots”. “Treballar personatges que encara són vius i rellevants, dels qual pots tenir molta informació, és especial, és singular”, diu Lluís Soler, que dona vida al personatge de Benet XVI: “Saber com es relacionen personatges d’aquesta embergadura en la intimitat és molt singular i més en una institució tan opaca com el Vaticà”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La cera puja a l’escenari

La cera puja a l’escenari

Cera i velles cintes de casset. A partir d’aquests dos elements aparentment senzills, Cera: 500 hores de vol comença a enlairar-se per reconstruir fragments de memòries i vides en transformació […]

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

‘El misantrop’ en l’època dels influencers

D’entre tots els personatges de la literatura universal que han transcendit la barrera dels segles, el protagonista d’El Misantrop és el més antipàtic. La culpa d’aquesta imatge, però, no és […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!