M.U.R.S, setge a l’smart city

Teatre Barcelona

El Festival Grec arrenca amb M.U.R.S, un smartshow que recrea un setge tecnològic al Castell de Montjuïc i que ha unit, vint anys després, els creadors de La Fura dels Baus. Fins el 5 de juliol 1.500 espectadors podran participar cada dia de l’espectacle, emmarcat en la commemoració del Tricentenari.

TEATRE_BARCELONA-Murs-REVISTA_1

Normalment quan entres al teatre t’avisen que has d’apagar el telèfon mòbil. Aquí no, al contrari, s’ha de tenir ben a mà. Els espectadors de M.U.R.S es podran passejar per l’espai escènic amb el mòbil a la mà i una aplicació especialment creada per a l’ocasió. D’aquesta manera, La Fura dels Baus pretén fer un pas més en la seva cerca constant d’interacció amb el públic. “Encara és un nen petit, però veiem que pot créixer molt. És espectacular, fliparem molt.”, asseguren els creadors, Pep Gatell, Carlus Padrissa i Pere Tantiñà.

La Fura dels Baus és una de les companyies catalanes més innovadores i internacionals, “representa el risc, el repte i la contemporaneitat”. Uns valors que el comissari del Tricentenari, Toni Soler, volia que fossin presents en la commemoració. “No volíem que el Tricentenari es limités a un record. També volíem que fos una commemoració oberta a la modernitat i amb vocació internacional. I ho podrem fer gràcies a La Fura”. Una companyia que, segons Soler, es caracteritza per posar-ho en qüestió tot, fins i tot el propi Tricentenari. També el concepte de setge. Com seria un setge avui, en una smart city?

TEATRE_BARCELONA-Murs-REVISTA_2

L’espectacle es desenvoluparà en cinc espais diferents dintre del Castell de Montjuïc, cadascun dels quals il·lustra els trets més destacats de les ciutats del futur, les smart cities. El públic hi podrà circular amb el seu smartphone on haurà d’haver descarregat, prèviament, l’aplicació amb què se l’anirà informant, o desinformant. Un aparell que, ja a la segona part, potser l’espectador veurà com ja no li pertany ni està a la seva disposició, “moment en el qual es plantejaran les fronteres de la llibertat individual al món actual”, diu Ramon Simó, director del festival.

La dansa inaugura el Grec amb Wonderland

El primer espectacle del Festival Grec és M.U.R.S, però l’espectacle inaugural serà el dia 1 i 2 de juliol al Teatre Grec amb Wonderland, de la Gallim Dance Company, dirigit per Andrea Miller. Un espectacle que investiga la mentalitat de ramat com un element inherent i potencialment perillós de l’instint humà.

(Text: Mercè Rubià)

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!