Memòria històrica, crítica social, feminismes, antiracisme i salut mental són alguns del temes que marcaran la programació de la temporada 2023-24 de la Sala Fènix, que acaba de complir els primers deu anys de vida.
S’hi podran veure 15 espectacle, 8 dels qual seran estrenes absolutes, 2 són produccions peninsulars, 2 més són el resutat de residències creatives que s’han fet a la sala i 1 és una nova producció: Volver a Madryn, un text de Rodrigo Cuesta que ha estat tot un èxit a Argentina des del 2016 i que es presentarà ara a Barcelona a partir del proper mes de novembre.
El director de la Fènix, Felipe Cabezas, ha explicat que un any més la sala albergarà el cicle de Memòria Històrica que inclourà en aquesta ocasió tres espectacles: a l’octubre L’Enterrador, escrit i dirigit per Gerard Vázquez; Molotov, dirigit per David Pintó, que denuncia la repressió franquista i l’engany de la transició; i La dona voltor, de Vostok Colective, una obra de teatre documental sobre la història del barri xino, l’especulació immobiliària i la lluita de classes a través de la mirada d’una dona de 83 anys a punt de ser desnonada.
Teatre, compromís i mirada actual
L’abús sexual o el concepte de felicitat en elS sistemes patriarcal i capitalista són els temes que abordaran La muda, dirigida per Raquel Arnaiz i Marina Guiu, i El holocausto de la flores, de Serena Altair, dirigit per Jorge Velasco.
A la nova programació i destaquen noms com Ángela Palacios, que amb Alba Rubió, presentarà Gracias por todo, que parla sobre la mort; o Sílvia Albert Sopale, que amb Carolina Torres Topaga i Malcolm McCarthy, recuperarà Pareu de parar-me, ue documenta les vivències i experiències de persones que quotidianament són abordades als carrers per la policia aplicant un filtre racial.
Aquest any a més es consolida el cicle TeenFriday, activitats teatrals gratuïtes per a joves d’entre 14 i 18 anys, que ja arriba a la seva 7a edició impulsant a més una nova creació de teatre comunitari al costat del festival RBLS.
Més informació sobre la programació de la Sala Fènix, clicant aquí.