El Mercat de les Flors mostra les tendències internacionals del ‘Circ d’ara mateix’

Redacció

Del 14 d’abril a l’1 de maig, el Mercat de les Flors torna a convertir-se en l’epicentre del circ amb el cicle ‘Circ d’ara mateix’, que mostra les diverses tendències del circ més avantguardista amb una combinació de projectes internacionals i companyies catalanes com Animal Religion, Baró d’Evel o la Cia. Eia.

TEATRE_BARCELONA-intarsi_eia-REVISTA_1

☞ Llegeix també el reportatge sobre la situació actual del circ a Catalunya: “No som només espectacles familiars de migdia

12 companyies de circ contemporani que cal conèixer

El Mercat de les Flors ha deixat passar dos anys des del primer ‘Circ d’ara mateix’. Estan convençuts que el circ és un art que es cou a foc lent, i que cal donar-li temps. I més, si es vol treballar des del risc i l’experimentació per avançar en unes noves mirades i trobar camins comuns amb la dansa. I això és el que fa el Mercat, obrir les portes al circ contemporani d’avantguarda, el que està obrint nous camins a l’art del circ, en complicitat amb companyies, artistes i entitats del sector.

El cicle inclou espectacles, laboratoris de formació i activitats al hall del teatre, on es mostraran peces de l’escola Rogelio Rivel. El primer espectacle que es podrà veure serà Le vide (14 al 17 d’abril), una forta performance física a la corda llisa, que alhora es presenta com una reflexió sobre l’absurditat de la vida. Una peça molt esperada per als amants del circ, donat que es pot veure poc i s’adapta a cada escenari on es fa i que planteja un paral·lelisme amb el mite de Sísif, a través de la visió d’Albert Camus.

El cap de setmana següent arriben els dues coproduccions del Mercat de les Flors: Intarsi, de la Companyia Eia (22 a 24 d’abril), i Sapiens Zoo, d’Animal Religion (23 i 24 d’abril). Pel que fa a la Companyia eia, si el seu primer espectacle (Capas, 2010, premi de Circ Ciutat de Barcelona 2011) va ser “el reflex directe de les dèries i les vivències personals” dels seus cinc components, InTarsi treballa entorn el que en italià seria “intarsio” (incrustació, encaix de marqueteria) i la dinàmica interior d’un grup humà. S’hi podrà veure l’encaix de l’individu en el col·lectiu a través de 12 elements volumètrics que, segons com s’acoblen entre si, conformen noves fesomies i obren noves possibilitats escèniques i dramatúrgiques.

La nova creació d‘Animal Religion, la companyia liderada per Quim Giron i Niklas Blomberg, continua la línia d’Indomador (2013), Chicken leg (2014), Sifonòfor (2015) i Tauromàquina (2015), i explora les distàncies i proximitats entre humanitat i animalitat a través, també, del sentit de l’humor. En aquest cas, a més, amb una important aproximació als sentits i als instints, també sexuals.

A La cosa, l’acròbata, ballarí i coreògraf Claudio Stellato mostra la fisicitat, indestriable del circ, en la seva relació amb l’objecte. Si al seu anterior espectacle (L’autre, 2011) Stellato se les havia tot sol amb dos mobles que cobraven vida autònoma (en una personal incursió a la nouvelle magie), La cosa és una creació interdisciplinària feta de circ, dansa, teatre físic, arquitectura i arts plàstiques en què tots quatre personatges es relacionen intensament amb quilos i quilos de troncs de fusta.

A més d’aquests espectacles, durant els diferents dies també es podrà veure el resultat dels laboratoris de creació, peces dels alumnes de l’Escola de Circ Rogelio Rivel i el duo El ball, de Blai Mateu i Camille Decourtye (Baro d’Evel Cirk Cie.), on desenvolupen el seu personal llenguatge físic, que explicita una densa relació anímica feta de aproximacions respectuoses, temptejos dubitatius i feliços retrobaments.

Escrit per
Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!