Sampietro, Neruda, Toni Mira i ‘Lampedusa Beach’ a les Nits d’Estiu del CaixaForum

Mercè Rubià

L’actriu Mercè Sampietro oferirà aquest dimecres 15 un recital íntim i proper que recorda alguns dels noms més destacats de la literatura catalana al CaixaForum de Barcelona dintre del cicle Nits d’Estiu. El dramaturg xilè Jorge Díaz amb Pablo Neruda viene volando, el coreògraf Toni Mira i Lampedusa Beach, de Lina Prosa, completen una programació amb diverses propostes escèniques.

TEATRE_BARCELONA-nits_estiu_caixaforum-REVISTA_1

La seducció, les inesgotables formes del desig, el plaer dels sentits conformen l’eix de Sensualitats, un espectacle poètic i musical de l’actriu Mercè Sampietro i el compositor i instrumentista Eduard Iniesta, que parteix dels textos de Joan Vinyoli, Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Enric Casasses, Estel Solé, Josep Palau i Fabre, Gil de Biedma, Joan Brossa, Garcia Lorca i Joan Margarit, entre molts d’altres. Dirigit per Antonio Calvo, aquest és un espectacle íntim i proper, una construcció efímera d’estructures poètiques i d’harmonies sonores amb ressonàncies del Mediterrani, una petita casa de paraules i cançons davant del mar, per deixar-se seduir.

El 22 de juliol i el 19 d’agost, Jorge Díaz presenta la lectura dramatitzada Pablo Neruda viene volando, on les dones, la poesia i l’opció política són els tres pilars bàsics que confeccionen aquesta obra del dramaturg xilè amb aportacions col·lectives de la companyia de teatre ICTUS sobre el premi Nobel de literatura. L’obra retrata la vida de Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto, els seus inicis poètics en el plujós Temuco, els dubtes, les pors i les contradiccions, com també la seva malaltia i mort a l’Illa Negra.

A finals de mes, el 29 de juliol, arribarà la Shauba, una immigrant africana jove que s’ofega a prop de la costa de l’illa de Lampedusa. Dirigida per Moisès Maicas, Lampedusa beach es va poder veure a principis de temporada al Teatre Akadèmia. L’autora, Lina Prosa, explica que va néixer “de la necessitat que tenia de parlar dels que no compten per a res, de donar-los un nom i, per mitjà d’aquest nom, de restituir-los el dret a la identitat, la història i la paraula”. Ja el 5 d’agost, el coreògraf Toni Mira prendrà com a parella de ball un enorme monòlit blanc per convidar al públic a un viatge poètic, sorprenent i nostàlgic per la seva carrera artística i emocional.

Més informació i entrades aquí.

Escrit per

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!