Mor l’actor Carles Canut

Redacció

Carles Canut, actor, director artístic del Teatre Romea i director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques ha mort després d’una llarga lluita amb la malaltia que patia. Canut ha estat un referent del món del teatre i ha estat dalt dels escenaris fins a l’últim moment.

Actor amb una extensa trajectòria d’èxit en el món de l’espectacle, que s’ha prodigat en els àmbits del teatre, el cinema, el doblatge i també a la televisió. Com a gran coneixedor de la tradició teatral catalana, des de fa onze anys és assessor personal del Consell de Continguts del Grup Focus i membre del Comitè de Lectura de Nous Textos i Projectes de l’organització. La seva relació amb el Teatre Romea es remunta a l’any 2000, any en què es va crear la Companyia del Teatre Romea. Sota la direcció artística de Calixto Bieito, Carles Canut va interpretar muntatges tan memorables com Macbeth de William Shakespeare amb direcció de Calixto Bieito (2002); La ópera de cuatro cuartos de Bertolt Brecht, amb direcció de Calixto Bieito (2002); Mestres antics de Thomas Bernhard, amb direcció de Xavier Albertí (2003); El rei Lear de William Shakespeare, amb direcció de Calixto Bieito (2004); Celebració de Thomas Vinterberg i Mogens Rukov, dirigit per Josep Galindo (2005); Peer Gynt d’Henrik Ibsen, dirigida per Calixto Bieito (2006); Plataforma de Michel Houellebecq, dirigit per Calixto Bieito (2006), i Tirant lo Blancde Joanot Martorell, amb direcció de Calixto Bieito (2007), entre d’altres.

En els últims anys, Carles Canut ha continuat relacionat amb el Teatre Romea, protagonitzant espectacles tan reconeguts com Les bruixes de Salem d’Arthur Miller, amb direcció d’Andrés Lima (2016-2017), Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano de Mario Gas i Alberto Iglesias (2015-2017), La Taverna dels Bufons, de Martí Torras Mayneris i Denise Duncan (2016-2017) o Adossats, de Ramon Madaula (2017-2018).

A més, des del 2006 és el director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques, entitat privada sense ànim de lucre nascuda amb l’objectiu de promoure el sector de les arts escèniques a través d’activitats que fomentin, principalment, el debat i la reflexió al voltant del fet cultural i teatral, el suport a la nova dramatúrgia, la formació i la investigació de les arts escèniques.
La seva trajectòria sobre els escenaris ha estat reconeguda amb diversos guardons, com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2016) i el Premi Max 2008 com a millor actor de repartiment per Plataforma (2006).

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!