MONÒLEG

Nil Cardoner reflexiona sobre la mort i el dol a ‘Tot el que passarà a partir d’ara’

El monòleg, escrit per Joan Yago i dirigit per Glòria Balañà Altimira, es podrà veure fins al 16 d'abril al Teatre Lliure de Gràcia

Redacció

La malaltia, la pèrdua, el dol i l’adolescència són el eixos temàtics de Tot el que passarà a partir d’ara, un monòleg on un noi de 16 anys (interpretat per Nil Cardoner) rep un missatge perquè vagi a acomiadar-se del seu pare, malalt de càncer des de fa 10 anys. L’espectacle de Joan Yago està dirigit per Glòria Balañà Altimira i es podrà veure del 29 de març al 16 d’abril del Teatre Lliure de Gràcia.

Imatge: Sílvia Poch

El públic acompanyarà el personatge en el seu trajecte des de casa fins a l’hospital i serà partípip dels seus pensaments. “Volia parlar des del punt de vista de qui es queda, de qui perd un ésser estimat tan important com un pare o una mare quan encara és massa d’hora i en pateix l’absència”, explica la directora.

Per portar a escena Tot el que passarà a partir d’ara, la directora ha treballat conjuntament amb el dramaturg Joan Yago, que ha escrit un monòleg que reflecteix la duresa i la pena de la pèrdua, però també la vida i l’alegria. “El dolor es barreja amb moments d’estranya eufòria, de tristesa, de calma, d’amor absolut… Hem intentat que tot això hi sigui, a l’obra”, explica l’autor. “Crec que el públic riurà en alguns moments, però també hi haurà escenes que semblaran dures”, afegeix.

Per interpretar el paper de l’Èric van buscar un actor que semblés el més jove possible però que tingués una certa maduresa, “que, de fet, és el que els passa a molts nois d’aquesta edat que travessen una situació semblant: són nens encara però de cop es fan adults i encara no estan preparats per assumir més coses que les que els tocaria per edat”, explica Balañà Altimira. Van trobar tot el que necessitaven en l’actor Nil Cardoner, que afronta al seu primer monòleg: “Posar-me sol dalt d’un escenari, amb un text molt llarg però increïble, és un repte molt gran”, explica l’actor. Per Cardoner, parlar de la mort ha estat un aprenentatge. “Jo he tingut sempre molta por de la mort, enfrontar-me a aquest text ha estat enfrontar-me a una por”, confessa.

El procés de creació de l’espectacle ha comptat també amb el testimoni de diverses persones que viuen o han viscut processos de dol i amb l’assessorament de Silvia de Quadras, psicòloga especialitzada en cures pal·liatives i procés de dol en adolescents.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!