Nou joves xilenes desembarquen al Teatre Lliure amb ‘Paisajes para no colorear’

Redacció

L’espectacle Paisajes para no colorear desembarca al Teatre Lliure de Montjuïc del 31 d’octubre al 17 de novembre amb l’objectiu de visibilitzar i donar veu a les dones adolescents. En aquest cas, són nou joves xilenes les que parlen en nom d’una generació que reivindica que té les seves pròpies opinions i que cal que se les escolti.

L’espectacle és una reflexió feminista del món i, concretament, de la violència que les envolta, tenint en compte la seva condició de dones i menors. Aborda temes com el bulling, les etiquetes de gènere, el maltractament familiar, l’homosexualitat, l’avortament, el suïcidi o la cosificació de la dona jove i ho fa mitjançant música, coreografies, internet, vídeos en directe i molt d’humor.

Darrera de Paisajes para no colorear hi ha La Re-sentida, companyia xilena que reivindica la necessitat de que el teatre tingui incidència social i “efectes reals al carrer”. “Paisajes para no colorear neix de l’objectiu d’unir la pràctica social amb la pràctica artística” ha explicat Marco Layera, director de l’espectacle.

La Re-Sentida, amb Marco Layera al capdavant, ha dut a terme un llarg procés de investigació per a la creació del projecte, que es fonamenta en més de cent testimonis reals de joves adolescents, extrets de la premsa o d’experiències viscudes per elles i les seves semblants. “Volíem ser un espai de llibertat on puguin dir el que pensen, fora de les regles de l’escola i de casa”, ha afegit el director.

Als tallers per Santiago, li va seguir una audició de 140 noies i un taller, on finalment es van escollir les nou intèrprets del projecte. “Les vam escollir per la seva capacitat expressiva i de donar opinió”, ha remarcat el director. “Per ser dones i menors, sovint se’ns tracta d’histèriques, exagerades o ignorants” ha explicat durant la presentació una de les noies de l’elenc de Paisajes para no colorear. “Ja som persones, no adultes, però tenim opinió”, ha declarat un altra. Una tercera ha parlat del canvi positiu que ha notat en la seva família envers ella quan va veure l’espectacle. “És un espectacle esperançador”, ha conclòs Marco Layera.

L’espectacle arriba a Barcelona després de passar amb èxit pel FIND 2019 de la Schaubühne de Berlín, l’Holland Festival d’Amsterdam, el Zürcher Theaterspektakel de Zuric, el MIT de São Paulo, el Sziget Festival de Budapest i el FIT de Cádiz. Després del Lliure, Paisajes para no colorear anirà al Teatro de La Abadía de Madrid.

Escrit per
Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!