Quinze anys després de la seva estrena a Barcelona, La Barni Teatre torna a posar en escena Ojos Verdes – Miguel de Molina In Memoriam, un viatge musical per la crònica d’Espanya a partir de la biografia del malagueny Miguel de Molina. L’espectacle es podrà veure del 20 d’octubre al 13 de novembre al Teatre Gaudí.
Ojos Verdes és un musical que reivindica la cançó popular espanyola com una part de la nostra essència. “Volíem transmetre al públic un estil propi i actual, deixant de banda el prejudici que es té sobre la copla”, diu Marc Sambola, director musical. “És un tipus de música que injustament es relaciona amb el franquisme i que, per tant, tothom intenta esborrar de la memòria col·lectiva”, comenta el músic: “No obstant, la copla neix a la República i connecta directament amb les nostres arrels més pures, més populars i més autèntiques”.
La Barni Teatre recupera aquesta temporada Ojos Verdes per celebrar el seu 15è aniversarii per traslladar l’espectacle a una nova generació de públic amb la intenció que no es perdi la memòria històrica: “La de Miguel de Molina és una història vigent, en tant que el món encara està impregnat d’absurds prejudicis cap a les llibertats individuals i col·lectives”. L’espectacle es va programar del 2007 al 2014 a diferents teatres de Barcelona, Madrid i va fer gira per Espanya, obtenint el reconeixement de crítica i públic i, va rebre dos Premis de Teatro Musical de Madrid el 2010.
Més informació, imatges i entrades a:
Qui són La Barni Teatre?
Marc Sambola (compositor i director musical), Marc Vilavella (director, actor i cantant) i Gracia Fernández (actriu i cantant) són els directors artístics d’aquesta companyia fundada el setembre de 2006, un cop estrenat el seu primer espectacle gestat a l’Institut del Teatre: Ojos Verdes – Miguel de Molina In Memoriam.
Ojos Verdes es va programar dues temporades consecutives (setembre de 2007 i juliol de 2009) al Brossa Espai Escènic i va realitzar una gira per Catalunya. A Madrid l’espectacle va arribar l’any 2010 a la Sala Triángulo i el 2011 al Teatro Fernán Gómez, exhaurint localitats tres setmanes abans d’acabar funcions. El 2010 va obtenir dos premis als Premios Teatro Musical en les categories de Millor Actor de Musical (Marc Vilavella) i Millor Actor de Repartiment (Albert Mora). També va aconseguir dues nominacions als Premis Butaca 2008 (Millor Actor de Musical i Millor Musical). Degut a l’èxit l’obra va tornar el 2012 a La Seca Espai Brossa i també durant la temporada 2013-2014.
No és el primer cop que La Barni Teatre crea a partir del repertori popular espanyol. L’any 2012 va estrenar Le llaman Copla, un concert teatralitzat a partir d’algunes de les joies imprescindibles d’aquest gènere, al Teatro Fernán Gómez de Madrid i el 2013 va fer temporada al Versus Teatre i al Teatre Gaudí de Barcelona. Altres propostes de la companyia han estat El projecte dels bojos (2011, Almeria Teatre), Tan bonica aquesta nit (2014, La Seca Espai Brossa i El Maldà). El seu darrer espectacle ha estat La filla del mar (2021 i 2022, Grec Festival i Teatre Condal), un espectacle de Jaume Viñas i Marc Sambola, dirigit per Marc Vilavella, a partir del clàssic d’Àngel Guimerà. Aquest musical ha obtingut 7 premis entre els quals destaquen els reconeixements com a Millor Musical als Premis TeatreBarcelona i als Premis de la Crítica.