Els Pàrking Shakespeare són una companyia que des del 2009 acosten l’obra de William Shakespeare al públic. Ho fan proposant un pla molt singular i gratuït a l’aire lliure, a l’espiral del Parc de l’Estació del Nord, on gràcies a mirades externes, de directores i dramaturgues convidades, com Carla Rovira, Helena Tornera i Sílvia Navarro, reinterpreten els clàssics del bard anglès i el connecten a l’actualitat amb temes, inquietuds i reivindicacions del públic d’avui.
Aquest any la figura convidada serà Marta Aran i l’obra elegida és Nit de reis, una comèdia d’embolics amorosa, protagonitzada per dues persones bessones (la Viola i el Sebastià), on es plantegen diferents formes d’estimar i diverses maneres d’entendre la identitat i els rols de gènere.
La creadora d’èxits com Els dies mentits, pel qual va rebre el premi Max a l’autoria revelació, ha volgut actualitzar i aproximar la història de Shakespeare a dia d’avui transformant el personatge de Viola en un drag-king, una disciplina artística minoritària dins del món drag. Per acostar el clàssic teatral a la filosofia queer s’ha inspirat en l’estètica del món drag i ha comptat amb la col·laboració i assessorament de Sara Rodríguez (fundadora del col·lectiu Drag King España) i amb artistes drags reconeguts com ara Marcus Massalami. A més la dramaturga se centrarà en una estètica no binària a través de la qual reflexionarà sobre temes com les masculinitats alternatives, els tipus de feminitats, les formes d’estimar i les maneres d’entendre la identitat i els rols de gènere.
Nit de Reis, King’s Night o el que vulgueu, compta amb un repartiment, escollit a través d’un càsting obert, format per Mateu Bauçà, Mireia Cirera, Marta Codina, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas, Santi Monreal, Freyja Palau i Joana Sureda.
Una oportunitat de gaudir del teatre popular tal com el veia el bard britànic, en la seva essència i basat en la paraula i en les seves interpretacions, a l’aire lliure i de franc.
Més informació, imatge i entrades: