TEATRE A L'AIRE LLIURE

Parking Shakespeare presenta una revisió queer de ‘Nit de reis’

Marta Aran dirigeix aquesta nova versió del clàssic del bard britànic que es veurà aquest juliol al Parc de l'Estació del Nord

Rubén Garcia Espelta

Els Pàrking Shakespeare són una companyia que des del 2009 acosten l’obra de William Shakespeare al públic. Ho fan proposant un pla molt singular i gratuït a l’aire lliure, a l’espiral del Parc de l’Estació del Nord, on gràcies a mirades externes, de directores i dramaturgues convidades, com Carla Rovira, Helena Tornera i Sílvia Navarro, reinterpreten els clàssics del bard anglès i el connecten a l’actualitat amb temes, inquietuds i reivindicacions del públic d’avui.



Aquest any la figura convidada serà Marta Aran i l’obra elegida és Nit de reis, una comèdia d’embolics amorosa, protagonitzada per dues persones bessones (la Viola i el Sebastià), on es plantegen diferents formes d’estimar i diverses maneres d’entendre la identitat i els rols de gènere.

La creadora d’èxits com Els dies mentits, pel qual va rebre el premi Max a l’autoria revelació, ha volgut actualitzar i aproximar la història de Shakespeare a dia d’avui transformant el personatge de Viola en un drag-king, una disciplina artística minoritària dins del món drag. Per acostar el clàssic teatral a la filosofia queer s’ha inspirat en l’estètica del món drag i ha comptat amb la col·laboració i assessorament de Sara Rodríguez (fundadora del col·lectiu Drag King España) i amb artistes drags reconeguts com ara Marcus Massalami. A més la dramaturga se centrarà en una estètica no binària a través de la qual reflexionarà sobre temes com les masculinitats alternatives, els tipus de feminitats, les formes d’estimar i les maneres d’entendre la identitat i els rols de gènere.

Nit de Reis, King’s Night o el que vulgueu, compta amb un repartiment, escollit a través d’un càsting obert, format per Mateu Bauçà, Mireia Cirera, Marta Codina, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas, Santi Monreal, Freyja Palau i Joana Sureda.

Una oportunitat de gaudir del teatre popular tal com el veia el bard britànic, en la seva essència i basat en la paraula i en les seves interpretacions, a l’aire lliure i de franc.

Més informació, imatge i entrades:

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!