LA VILLARROEL

Pau Carrió dirigeix un Premi Pulitzer que reflexiona sobre les persones amb dependència

L'obra, protagonitzada per Julio Manrique, Anna Sahun, Pau Roca i Katrin Vankova, es podrà veure fins al 4 d'abril a La Villarroel

Redacció

La productora Sixto Paz presenta la seva nova aposta a La Villarroel: Cost de vida, una obra de Martyna Majok, dramaturga nord-americana d’origen polonès, que l’any 2018 va guanyar el Premi Pulitzer de teatre. L’obra, dirigida per Pau Carrió, està protagonitzada per Julio Manrique, Anna Sahun, Katrin Vankova i Pau Roca.

Cost de vida retrata a dues parelles, en situacions diferents, una persona de les quals requereix atencions especials. A través dels personatges i les seves contradiccions, la peça mostra com canvia la vida dels personatges i com han de lluitar per sobreviure i sobreposar-se a diferents situacions.”El text està ple de detalls, amb personatges molt polièdrics i busca, en tot moment, el punt de connexió entre les persones cuidadores i les cuidades”, explica Pau Roca, actor i fundador de Sixto Paz.

L’autora recomana que l’obra estigui protagonitzada per actors i actrius amb discapacitat, però un tema de temps i dificultats per trobar el perfil professional, segon el director de l’espectacle, no s’ha pogut fer. Això sí, l’equip artístic ha comptat amb l’assessorament del prestigiós Institut Guttmann, centre de referència en neurorehabilitació per tal d’abordar la creació dels personatges des del respecte i la versemblança. L’experiència també ha servit al repartiment per conèixer també la realitat de les persones cuidadores: “Segurament el que més xoca en aquesta obra és com les persones cuidadores, i les cuidades, necessiten trobar un espai on acompanyar-se i on connectar amb el món”, comenta Roca. L’Anna Sahun, per la seva banda també explica que el projecte representa tot un repte per la dificultat que implica “l’iceberg emocional” que se’n deriva de personatges com el seu. Julio Manrique, aparca temporalment la direcció d’espectacles, comenta que, tot i posseir una punyent intensitat emocional: “L’obra no és sensiblera, és simplement molt humana”, i afegeix: “És una història que val la pena compartir” que “submergeix al públic a un “món curiós, tendre, emotiu i amb un sentit de l’humor peculiar”.

Un Premi Pulitzer a La Villarroel

Cost de vida convida el públic a examinar diverses percepcions de privilegi i connexió humana a través de dos parells d’individus que no coincideixen: un excamioner i la seva exdona recentment paralitzada, i un jove arrogant amb paràlisi cerebral i el nou cuidador.

L’espectacle es va estrenar el 2016 al Festival de Teatre de Williamstown, i després va fer temporada al Off-Broadway al 2017. Al 2018 va guanyar el Premi Pultizer, però també ha estat reconeguda als Premis Lucille Lortel. Cost de vida s’ha produït arreu del món, inclòs a Nova York, Los Angeles, Londres, Toronto, Polònia, Israel i Xipre.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!