Pau Vinyals debuta com a autor i director amb l’autoficció ‘El Gegant del Pi’

Rubén Garcia Espelta

L’actor Pau Vinyals debuta al Teatre Tantarantana com a autor i com a director de El Gegant del Pi , obra que també protagonitza. L’espectacle és un monòleg que reflexiona sobre “el feixisme intrínsec en la nostra societat”, sobre la identitat pròpia a través d’una història personal en la descoberta d’un secret familiar, i sobre els privilegis heretats.

A l’obra en Pau interpreta a un home de 33 anys que s’acaba de comprar un pis al barri del Raval de Barcelona amb la seva dona, la Judit. Mentre van traient de les caixes tots els objectes i fotos familiars, Pau recorda com estimava el seu avi, però també descobreix quelcom que potser havia ignorat fins ara com que el seu avi era franquista: “El meu avi era franquista, i això em va portar a pensar fins a quin punt estem salvats de tenir una ideologia feixista o d’extrema dreta”, ha explicat Vinyals que també es planteja com un fet com aquest pot afectar els nostres comportaments diaris i fins a quin punt estem salvat de tenir una família d’ultradreta.

El Gegant del Pi en paraules del seu autor és: “És un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble”. També és una reflexió sobre la infància i la imatge que en tenim, embolcallada d’entorn segur i de felicitat, fins que es descobreix això, que l’avi havia lluitat al bàndol franquista durant la Guerra Civil i com això pot formar part de l’herència transgeneracional, posar en dubte el record i alhora torpedinar l’intent per construir una nova llar.

L’obra va néixer com una peça de teatre radiofònic durant el confinament, i que es va presentar a la programació del Teatre Lliure, i compta amb la codirecció de Júlia Barceló, l’escenografia de Judit Colomer i l’espai sonor ideat per Arnau Vallvé.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!